Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Τριφασικό το δούλεμα για τη ΔΕΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΕΗ 
Πολλά διαβάσαμε για τη ΔΕΗ. Ακόμα περισσότερα ακούσαμε για τη ΔΕΗ. Και τελικά το μόνο που δεν καταλάβαμε είναι το γιατί τον επόμενο λογαριασμό θα πρέπει να τον διαβάσουμε καθισμένοι και με ένα υπογλώσσιο έτοιμο διά παν ενδεχόμενο. 
Διότι ο κ. Χατζηδάκης, αφού φρόντισε να μας τρομοκρατήσει με την επερχόμενη χρεοκοπία της επιχείρησης ποζάροντας παράλληλα σαν κομπάρσος σε διαφήμιση ιδιωτικής εταιρείας εμπορίας
ηλεκτρικού ρεύματος, μετά έσπευσε να πανηγυρίσει τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2019 μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο τη σύγχυση των καταναλωτών που προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς έχει στο μυαλό της, κυβέρνηση για το μέλλον της ΔΕΗ και για τη δική μας την τσέπη.
Διότι, όπως και να έχει, με αυτούς που μπλέξαμε το μόνο σίγουρο είναι πως οι πολίτες - πελάτες της ΔΕΗ θα είναι τα μόνα θύματα των νεοφιλελεύθερων σχεδιασμών της κυβέρνησης, που ακόμη δεν έχουν καταλήξει ποια φιλέτα θα βγάλουν στο σφυρί και σε ποιον ακριβώς θα τα ξεπουλήσουν. Και αυτό είναι κάτι που σύντομα οι καταναλωτές της ΔΕΗ θα κληθούν να το πληρώσουν ακριβά στα γκισέ της επιχείρησης, καθώς το φάντασμα της χρεοκοπίας που τεχνηέντως άφησε ο κ. Χατζηδάκης να πλανάται πάνω από τα σπίτια μας τους προηγούμενους δύο μήνες τον άλλο μήνα αναμένεται να μας φέρει και τον λογαριασμό.
Λογαριασμό που υποτίθεται ότι μας φούσκωσαν για να σώσουν τη ΔΕΗ από την υποτιθέμενη χρεοκοπία και προχθές είδαμε και ακούσαμε τον αρμόδιο υπουργό να τα γυρίζει όλα τούμπα και να δηλώνει πως τα αποτελέσματα πρώτον εξαμήνου ήταν θετικότερα του προηγούμενου έτους ως αποτέλεσμα των δικών του προβλέψεων χρηματοοικονομικών εσόδων -και άντε τώρα ο καταναλωτής να καταλάβει αν το δούλεμα που έφαγε από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ήταν μονοφασικό ή τριφασικό.
Διότι φθηνός εμπαιγμός της κοινής γνώμης ήταν τα σενάρια καταστροφής που τα «επιτελικά» ΜΜΕ, σε αγαστή συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, διακινούσαν ώστε την κατάλληλη στιγμή οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ να εμφανιστούν ως η μοναδική λύση σωτηρίας, αλλά και ως «δωράκι» στους ιδιώτες ανταγωνιστές της ΔΕΗ, που ήταν υποχρεωμένοι τα τελευταία χρόνια να την ακολουθούν σε κάτι ιδεοληπτικά μοντέλα κοινωνικής πολιτικής τα οποία ο κ. Χατζηδάκης φρόντισε να εξαφανίσει. Στον επόμενο λογαριασμό, λοιπόν, ο λογαριασμός για το δούλεμα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου