Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Φάμελλος: Ο κ. Χατζηδάκης είναι υπόδουλος του ψευδούς σεναρίου που έφτιαξε για τη ΔΕΗ

«Υπόδουλο του ψευδούς σεναρίου που έφτιαξε για τη ΔΕΗ» χαρακτηρίζει σε δήλωσή του τον υπουργό Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, σχολιάζοντας την «έκθεση» ορκωτών λογιστών για τη ΔΕΗ.

Ο κ. Φάμελλος κατηγορεί τον κ. Χατζηδάκη ότι «δημιούργησε τον κίνδυνο 'της έκθεσης των ορκωτών' στις 24/9, επειδή έπρεπε να
δικαιολογήσει τις αναίτιες αυξήσεις».

«Όμως, όπως αποδεικνύεται σήμερα, 'η έκθεση' των ορκωτών λογιστών αφορά αποκλειστικά την τήρηση των λογιστικών προτύπων και όχι τον χρηματοοικονομικό έλεγχο της επιχείρησης και τη διατύπωση γνώμης εκ μέρους των ορκωτών» σημειώνει ο τομεάρχης Ενέργειας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Προσθέτει δε, ότι ο υπουργός, «ενώ γνώριζε ότι οι ορκωτοί δεν θα εξέφραζαν γνώμη επί της βιωσιμότητας της ΔΕΗ, έφτιαξε ένα κινδυνολογικό σενάριο για να δικαιολογήσει τις αυξήσεις των τιμολογίων».

Ο κ. Φάμελλος επισημαίνει ότι το έγγραφο των ορκωτών λογιστών ξεκαθαρίζει ότι κάνουν έλεγχο στις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις της ΔΕΗ, για να διαπιστώσουν αν τηρήθηκαν τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα και ότι δεν εκφράζουν γνώμη ελέγχου, καθώς αυτό προβλέπεται μόνο στις οικονομικές καταστάσεις έτους και όχι εξαμήνου.

«Δυστυχώς ο δρόμος που έχει επιλέξει ο κος Χατζηδάκης είναι ολισθηρός. Δεν αρκείται στην δίχως όρους ιδιωτικοποίηση των ενεργειακών εταιριών της χώρας, αλλά παραπληροφορεί εσκεμμένα τους πολίτες» σημειώνει ο κ. Φάμελλος. «Παρά τη μεγάλη προσπάθεια, το κολλάζ ανακοινώσεων δεν πέτυχε. Από όλα τα στοιχεία που βγήκαν στη δημοσιότητα, προκύπτει ότι απλά επιχαίρει για τα αποτελέσματα της ΔΕΗ του πρώτου εξαμήνου του 2019, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» προσθέτει.

 

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου