Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Πέραμα: Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε οικογένεια με αναστολή και παιδιά σε τηλεκπαίδευση


Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε κυλικειάρχη από το Πέραμα, με σύζυγο επίσης σε 10μηνη αναστολή εργασίας, με δυο παιδιά σε τηλεκπαίδευση και με σοβαρά προβλήματα υγείας

Εν μέσω Lockdown, η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε κυλικειάρχη από το Πέραμα που βρίσκεται σε αναστολή εργασίας μαζί με την γυναίκα του εδώ και δέκα μήνες, ενώ τα δύο παιδιά τους κάνουν

τηλεκπαίδευση και αντιμετωπίζουν κοστοβόρα προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με την επιτροπή αγώνα μισθωτών σχολικών κυλικείων, η οικογένεια επικοινώνησε με τη ΔΕΗ και τους ενημέρωσε για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τονίζοντας πως καταβάλλει κάθε μήνα 100 ευρώ από το υστέρημά της, για να αναστείλει τη διακοπή ρεύματος.

Όμως, από την «εισπρακτική» απαιτήθηκε άμεσα το 40% της συνολικής οφειλής και διακανονισμός για το υπόλοιπο, ώστε να συνδεθεί ξανά το ρεύμα στο σπίτι της οικογένειας.

Διακανονισμοί: Δεν μπορούν να ανταποκριθούν εργαζόμενοι σε αναστολή

«Και ενώ ο μέσος αυτοαπασχολούμενος στερείται το δικαίωμα στην εργασία και στο μεροκάματο, έχει ταυτόχρονα υποχρεώσεις προς όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Η ΔΕΗ εν μέσω μάλιστα της πανδημίας της Covid – 19 προχωράει με αμείωτη ένταση σε διακοπές συνδέσεων φτωχών και άνεργων λαϊκών νοικοκυριών» τονίζει η επιτροπή αγώνα μισθωτών σχολικών κυλικείων, σημειώνοντας πως οι διακανονισμοί, είτε από τη ΔΕΗ Α.Ε είτε από τις λοιπές εταιρείες παρόχους ρεύματος, έχουν τέτοιους όρους, που είναι αδύνατο να ανταποκριθούν άνθρωποι σε κατάσταση αναστολής εργασίας.

Υπογραμμίζει επίσης πως «το συγκεκριμένο περιστατικό αποκαλύπτει την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, που την περίοδο του γενικευμένου lockdown, δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων» και ζητά μια σειρά ρυθμίσεων που θα μπορέσουν να ανακουφίσουν τους εργαζόμενους σε αναστολή που δεν μπορούν να πληρώσουν. 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Κερατσινίου-Περαμάτος στηρίζει το ψήφισμα της επιτροπής αγώνα μισθωτών σχολικών κυλικείων, το οποίο παραθέτουμε παρακάτω:

Όσο οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές, όσο βαφτίζουμε την ανεργία αναστολή, τόσο η τσέπη του Ελεύθερου Επαγγελματία αδειάζει, τόσο το εισόδημα των εργατικών – λαϊκών οικογενειών συρρικνώνεται. Η δεκαετής οικονομική κρίση κορυφώνεται με τον ερχομό της πανδημίας Covid– 19.

Και ενώ ο μέσος αυτοαπασχολούμενος στερείται το δικαίωμα στην εργασία και στο μεροκάματο, έχει ταυτόχρονα υποχρεώσεις προς όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Η ΔΕΗ εν μέσω μάλιστα της πανδημίας της Covid – 19 προχωράει με αμείωτη ένταση σε διακοπές συνδέσεων φτωχών και άνεργων λαϊκών νοικοκυριών.

Συνάδελφος κυλικειάρχης από το Πέραμα με σύζυγο επίσης σε 10μηνη αναστολή εργασίας, με 2 παιδιά σε τηλεκπαίδευση και κοστοβόρα οικογενειακά προβλήματα υγείας, υπέστη διακοπή ρεύματος στην οικία της. Αφού η ίδια επικοινώνησε με τη ΔΕΗ και εν συνέχεια με τη νομική – εισπρακτική αρμόδια εταιρεία διευθέτησης οφειλών, τους ενημέρωσε για τα ανωτέρω και ότι καταβάλλει κάθε μήνα 100 ευρώ από το υστέρημά της, για να αναστείλει τη διακοπή ρεύματος. Από την «εισπρακτική» απαιτήθηκε άμεσα το 40% της συνολικής οφειλής και διακανονισμός για το υπόλοιπο, ώστε να συνδεθεί ξανά το ρεύμα στο σπίτι της οικογένειας.

Οι διακανονισμοί, είτε από τη ΔΕΗ Α.Ε είτε από τις λοιπές εταιρείες παρόχους ρεύματος, έχουν τέτοιους όρους, που είναι αδύνατο να ανταποκριθούν άνθρωποι σε κατάσταση αναστολής εργασίας.

Κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα! Να σταματήσουν τώρα οι διακοπές ρεύματος!

Κόβουν το ρεύμα σε οικογένειες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, με επιδόματα που δε φτάνουν ούτε για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών τροφής και φαρμάκων.

Η πολιτική τους, αφήνει στο σκοτάδι και το κρύο οικογένειες μέσα στη καρδιά του χειμώνα, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι έχουν αφήσει τους συναδέλφους χωρίς καμία κοινωνική μέριμνα στο δεύτερο lockdown. Έχουν συσσωρευτεί οφειλές που είναι αδύνατο να εξοφληθούν, όπως για παράδειγμα ενοίκια, λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, ΕΦΚΑ, σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αποκαλύπτει την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, που την περίοδο του γενικευμένου lockdown, δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αποκαλύπτει τη σταθερή προσήλωση, όλων των κυβερνήσεων στις εντολές της ΕΕ, των τραπεζών και των πολυεθνικών μετατρέποντας το ρεύμα και το νερό από αγαθό σε εμπόρευμα!

Απαιτούμε :

  • Καμία διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε ανέργους, ασθενείς, ανάπηρους άνω των 67%, απλήρωτους, φτωχές μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς αγρότες που δεν μπορούν να πληρώσουν.
  • Να γίνει διαγραφή του 30% των συσσωρευμένων χρεών των νοικοκυριών ανέργων, αυτοαπασχολούμενων, απόρων, χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων, που αδυνατούν αποδεδειγμένα να πληρώσουν και να υπάρχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις έως και 100 δόσεων, χωρίς να απαιτείται καμία προκαταβολή για την επανασύνδεση.
  • Να αφαιρεθούν τα τέλη που εισπράττονται για λογαριασμό των Δήμων και να δοθεί πρόσθετη επιχορήγηση από την κυβέρνηση στους δήμους, για την κάλυψη αυτών των απωλειών.
  • Αναστολή οφειλών και ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.

Πηγή : https://www.alfavita.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου