Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

ΕΛΤΑ vs Ιδιωτών για τις «ταχυδρομικές υπηρεσίες» της ΔΕΗ

 ΕΛΤΑ vs Ιδιωτών για τις «ταχυδρομικές υπηρεσίες» της ΔΕΗ

Έως τις 10 Φεβρουαρίου έχουν χρονικό περιθώριο οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις οικονομικές προσφορές τους για τον διαγωνισμό που ήδη «τρέχει» η ΔΕΗ αναφορικά με την παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών σ’ όλη την επικράτεια.

Ο διαγωνισμός γίνεται από την ΔΥΠΕΚΕ, τη Διεύθυνση Υλικού και

Προμηθειών Εταιρικού Κέντρου και Εμπορίας, και συγκεκριμένα αφορά στην «Παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών περισυλλογής, διαλογής, διακίνησης και διανομής των ταχυδρομικών αποστολών της ΔΕΗ Α.Ε. σε όλη τη ελληνική επικράτεια».

Ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται σε 17,5 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), μικρότερος από τον αντίστοιχο προηγούμενο διαγωνισμό όπου το αντίτιμο της σύμβασης είχε οριστεί στα 19,1 εκατ. ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δώσουν τις προσφορές τους έως τις 10 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι ο προηγούμενος διαγωνισμός είχε καταλήξει στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ). Το πιθανότερο λοιπόν είναι και ο νέος διαγωνισμός να προσελκύσει το ενδιαφέρον των ΕΛΤΑ, όπως και ιδιώτες, με την εταιρεία ACS, η οποία ανήκει στον Όμιλο Quest, να αναμένεται εκ νέου να δώσει το παρών. Αλλά μένει να φανεί αν εμφανιστούν αυτή τη φορά και άλλοι ιδιώτες διεκδικητές.

Συνολικά, αν κρίνουμε από παλιότερες ανάλογες περιπτώσεις, οι ταχυδρομικές υπηρεσίες της ΔΕΗ αφορούν την αποστολή περισσότερων από 40-41 εκατομμυρίων λογαριασμών ρεύματος σε ετήσια βάση, αν και ενδεχομένως αυτό να αλλάξει αν κρίνουμε από την διείσδυση των «ηλεκτρονικών πληρωμών».

 

 www.insider.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου