Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Σ. Πράσσος: Η ΝΔ κλέβει τη ΔΕΗ με τα δικά της ΝΟΜΕ

 

Επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ (ν. 4389/2016) και με εντολή της ΕΕ και των «θεσμών» υπήρξαν οι Δημοπρασίες Ενέργειας γνωστές ως ΝΟΜΕ. Δηλαδή η ΔΕΗ ήταν υποχρεωμένη να πουλάει ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής της από λιγνίτη και υδροηλεκτρικά στους «ανταγωνιστές» της σε τιμές που κυμαίνονταν έως και 50% κάτω του κόστους παραγωγής. Έτσι όπως ήταν φυσικό η ΔΕΗ βούλιαζε οικονομικά. Όμως ήρθε ως «σωτήρας» ο τ. Υπουργός Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης και κατήργησε αυτή την «σκανδαλώδη» όπως είπε ρύθμιση για να σωθεί δήθεν η ΔΕΗ από την κατάρρευση.
Φεύγει ο Χατζηδάκης, έρχεται ο Σκρέκας στο ΥΠΕΝ και σήμερα επαναφέρει αυτή τη ρύθμιση με τους ίδιους ακριβώς όρους και την υποχρέωση να δίνει στους αεριτζήδες κεφαλαιοκράτες το 50% της παραγωγής της σε τιμές σκοτωμένες αλλά, με τη βοήθεια και των επιδοτούμενων ΜΜΕ, δεν ακούγεται καν η λέξη ΝΟΜΕ διότι πολλά τις έσουραν οι δεξιοί «Δον Κιχώτες». Όμως η αλήθεια είναι αυτή και δεν κρύβεται.
‘Ένα σοβαρό ερώτημα που εγείρεται είναι: Πως αυτός ο έρμος ο λιγνίτης που όπως λέει η κυβέρνηση κοστίζει πανάκριβα (ένα από τους δυο λόγους που κλείνει τα λιγνιτικά εργοστάσια) μπορεί και να βγάλει το κόστος του στη ΔΕΗ, για να μην ξανα- καταρρεύσει, και να δώσει επί πλέον κέρδος, στα αρπαχτικά της Η/Ενέργειας, όταν μεταπουληθεί ….
Είναι πολλά τα λεφτά στην Η/Ενέργεια. Τόσα που μπορούν να κλείνουν στόματα, να αντιστρέφουν την αλήθεια εξαγοράζοντας συνειδήσεις.
 
kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου