Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Ολιγοήμερη παράταση από τη ΔΕΗ στον διαγωνισμό πώλησης του ΔΕΔΔΗΕ – Προς τα μέσα Φεβρουαρίου η νέα προθεσμία


Την εκδήλωση αρχικού ενδιαφέροντος από τέσσερις έως έξι επενδυτικές κοινοπραξίας αναμένει η ΔΕΗ στην πρώτη φάση του διαγωνισμού πώλησης του 49% του ΔΕΔΔΗΕ.

Αυτό αναφέρουν πληροφορίες, με τη διοίκηση της επιχείρησης να κρίνει ως φυσιολογική αλλά και θετική εξέλιξη την πιθανότητα

συμμετοχής τόσων επενδυτών στην πρώτη φάση του διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται, ότι οι πληροφορίες ήθελαν στο market test που προηγήθηκε από τους συμβούλους της ιδιωτικοποίησης σε σύνολο 50 ερωτηθέντων να δείχνουν προκαταρκτικό ενδιαφέρον 19. Νεότερες πληροφορίες παραγόντων της αγοράς, δείχνουν τη συμμετοχή τεσσάρων έως έξι επενδυτικών σχημάτων. Απαρτίζονται, κατά τις ίδιες πηγές από funds και εταιρείες με εξειδίκευση στον τομέα των έξυπνων εφαρμογών της ενέργειας.

Πέραν αυτών των γεγονότων που, σύμφωνα με πηγές, δείχνουν επιτυχημένη εξέλιξη της διαγωνιστικής διαδικασίας άλλο ένα θετικό σημάδι αποτελεί και το γεγονός αιτημάτων υποψήφιων επενδυτών που ζητάνε περισσότερο χρόνο για την αρτιότερη προετοιμασία της συμμετοχής τους στη φάση της υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ.

Πηγές θέλουν τη διοίκηση της ΔΕΗ να επιβεβαιώνει αυτά τα αιτήματα και να προσανατολίζεται στη χορήγηση ολιγοήμερης παράτασης. Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα προθεσμία που ενδέχεται να ανακοινώσει θα είναι μεταξύ 15 και 20 Φεβρουαρίου. 

 

Κωνσταντίνος Φιλίππου 

energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου