Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Σε γενικό ρεκτιφιέ του ΑΗΣ Κερατέας-Λαυρίου προχωρά η ΔΕΗ - Αναβάθμιση και του δικτύου οπτικών ινών


Διαγωνισμούς για ένα ευρύ φάσμα εργασιών στον ΑΗΣ Κερατέας-Λαυρίου έχει προκηρύξει η ΔΕΗ, ενώ ήδη προχωρά η ανακατασκευή στρατηγικών ανταλλακτικών θερμών μερών του αεριοστροβίλου της Μονάδας V.

Τα έργα αφορούν την ανακατασκευή ανταλλακτικών για τους αεροστροβίλους της Μονάδας ΙV, τη συντήρηση ανυψωτικών

μηχανημάτων, την εγκατάσταση νέων πλωτών φραγμάτων στις λιμενικές εγκαταστάσεις και την επέκταση και αναβάθμιση του δικτύου οπτικών ινών στον ΑΗΣ Κερατέας-Λαυρίου, με το συνολικό κόστος να εκτιμάται ότι θα αγγίξει το 1,5 εκατ. ευρώ. 

Ο μεγαλύτερου εύρους εργασιών και κόστους διαγωνισμός αφορά την επιθεώρηση, επισκευή και ανακατασκευή των στρατηγικών ανταλλακτικών που απαιτούνται για την υποστήριξη της εκμετάλλευσης των αεριοστροβίλων της Μονάδας IV του ΑΗΣ Κερατέας – Λαυρίου. 

Τα ανταλλακτικά που πρόκειται να ανακατασκευαστούν έχουν χρησιμοποιηθεί για περίπου έναν κύκλο λειτουργίας πριν από την απομάκρυνση τους, με τους αεροστροβίλους να λειτουργούν σε κυκλική κίνηση και ο καθένας να έχει συγκεντρώσει περίπου 120.000FFH και 3300FFS.

Η ανακατασκευή κάθε σετ στρατηγικών ανταλλακτικών καύσης ή/και θερμών μερών θα καλύπτεται με εγγύηση καλής λειτουργίας για 18 μήνες ή για 12.000 FFH και 450 FFS μετά την εγκατάσταση τους ή για 24 μήνες παραμονής τους στην αποθήκη. 

Στρατηγικά ανταλλακτικά που δεν είναι δυνατό να επισκευαστούν θα αντικατασταθούν από τα υφιστάμενα αποθέματα μεταχειρισμένων ανταλλακτικών που διαθέτει η ΔΕΗ. Επίσης, θα εκτελεστούν και εργασίες DLN Tuning.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για το συγκεκριμένο έργο, κατά την εκτίμηση της ΔΕΗ, ανέρχεται σε 1.327.247,32 ευρώ και η σύμβαση που θα υπογράψει η εταιρεία με τον ανάδοχο θα είναι διάρκειας 24 μηνών.

Επίσης, η ΔΕΗ έχει προκηρύξει διαγωνισμό για την ανάθεση της συντήρηση ανυψωτικών μηχανημάτων που βρίσκονται στον ΑΗΣ Κερατέας-Λαυρίου. 

Πρόκειται για 8 μεγάλα ανυψωτικά μηχανήματα (ΓΓΦ) με ανυψωτική ικανότητα μεταξύ 40 και 90 τόνων, για 12 ανυψωτικά μηχανήματα (ΓΓΦ) με ανυψωτική ικανότητα μεταξύ 10 και 40 τόνων, για 16 ανυψωτικά μηχανήματα με ανυψωτική ικανότητα μεταξύ 5 και 10 τόνων, για 48 ανυψωτικά μηχανήματα (ΜR) ανυψωτικής ικανότητας μικρότερης των 5 τόνων και για 12 χειροκίνητα ανυψωτικά μηχανήματα μικρής ανυψωτικής ικανότητας, τα οποία πρέπει να συντηρηθούν την διετία 2022 - 2023. 

Ο συνολικός προϋπολογισμός για το συγκεκριμένο έργο, κατά την εκτίμηση της ΔΕΗ,  ανέρχεται σε 28.460,00 ευρώ και η διάρκεια εκτέλεσης των υπηρεσιών θα είναι για χρονικό διάστημα 2 ετών από την ημερομηνία θέσης σε ισχύ της σύμβασης. 

Ακόμα, η ΔΕΗ θα προχωρήσει στην αναβάθμιση και επέκταση του δικτύου οπτικών ινών στον ΑΗΣ Κερατέας-Λαυρίου. 

Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε εργασίες για την εγκατάσταση των νέων γραμμών 1-6 οπτικής ίνας, την εγκατάσταση επίτοιχου Rack, τη διασύνδεση των ανεξάρτητων τριών υφιστάμενων γραμμών οπτικών ινών που διέρχονται από τον χώρο του υπογείου του Κτιρίου Ελέγχου Αεριοστροβίλων με το νέο rack, καθώς και την εγκατάσταση των απαιτούμενων διακοπτων και οπτικοηλεκτρονικών μετατροπέων SFP module.   

Ο συνολικός προϋπολογισμός για το συγκεκριμένο έργο, κατά την εκτίμηση της ΔΕΗ, να ανέρχεται σε 63.000 ευρώ.

Τέλος, η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε πόντιση και περισυλλογή πλωτών φραγμάτων κατά τη διάρκεια των φορτοεκφορτώσεων πετρελαίου μαζούτ στη λιμενική εγκατάσταση του ΑΗΣ Κερατέας-Λαυρίου, με το συνολικό προϋπολογισμό του έργου, κατά την εκτίμηση της ΔΕΗ, να ανέρχεται σε 24.000 ευρώ.

 

Γιάννα Παπαδημητρίου 

energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου