Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

«Θερμό» επεισόδιο στο διοικητήριο του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου της ΔΕΗ. Κάτοικοι οικισμού δίπλα από το ορύχειο προπηλάκισαν τον Δντη.


Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, «θερμό» επεισόδιο εκτυλίχθηκε το πρωί της Πέμπτης 13/1 στο διοικητήριο του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου. Κάτοικος της Ακρινής, που φέρει και την ιδιότητα του Κοινοτικού Συμβούλου, της εν λόγω Κοινότητας, επισκέφτηκε, με συγγενικό του πρόσωπο, το Διοικητήριο, προκειμένου να ζητήσει την παρέμβαση τής ΔΕΗ

για να αποκαταστήσει τη ζημιά, που υπέστη χωράφι – 12 στρεμμάτων – ιδιοκτησίας του, που πλημμύρισε,  απομακρύνοντας το νερό,  εξαιτίας της υπερχείλισης του παραπλήσιου ορυχείου. Ήταν η 6η φορά που συνέβη αυτό. Συνηθιζόταν, τα προηγούμενα χρόνια,  σε τέτοιες περιπτώσεις, στο πλαίσιο και του «εθιμικού δικαίου» ακόμη κι όταν η ΔΕΗ δεν είχε άμεση σχέση, ευθύνη ή υποχρέωση, να κάνει τέτοιες μικρο-παρεμβάσεις με τη χρήση μηχανημάτων στο πλαίσιο της καλής γειτονίας και συνύπαρξης των τοπικών κοινωνιών με τη ΔΕΗ. Μπαίνοντας στο γραφείο του ανωτέρου στελέχους εκείνος φέρεται να τους είπε καθίστε λίγο μακρυά γιατί έχουμε και κορωνοϊό. Οι δύο Ακρινιώτες, εξέλαβαν αυτή την προστακτική παραίνεση ως προσβολή, παρότι φέρεται να του είπαν πως είναι εμβολιασμένοι, ενώ φορούσαν και μάσκες. Οι τόνοι ωστόσο ανέβηκαν πριν καν ξεκινήσει η συζήτηση επί της ουσίας, με το ανώτερο στέλεχος της ΔΕΗ σε κάποια στιγμή να τους ζητά, σε έντονο ύφος, να περάσουν έξω από το γραφείο. Εκεί η κατάσταση ξέφυγε με αποτέλεσμα να “πιαστούν” στα χέρια  και να επικρατήσει μεγάλη αναστάτωση. Από τα διπλανά γραφεία βγήκαν άλλοι εργαζόμενοι, για να παρέμβουν και να ηρεμήσουν την κατάσταση. Μάλιστα, στα χιουμοριστικά στοιχεία του επεισοδίου συγκαταλέγεται κι η ατάκα ενός εξ αυτών που μπήκε στη “μέση” για να τους χωρίσουν ο οποίος φέρεται να είπε:  “Παιδιά αν θέλετε χτυπήστε κι εμένα αλλά να ξέρετε δεν αντέχω το ξύλο”. Το επεισόδιο, εν τέλει, έληξε χωρίς ωστόσο να κληθεί η αστυνομία.

Η Χύτρα

kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου