Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Μητσοτάκης: «Μπροστά από την εποχή μας, με την απόφαση της απολιγνιτοποίησης- Ακριβός ο λιγνίτης- Θα δημιουργήσουμε καλύτερες δουλειές στη Δυτική Μακεδονία- Το αρχικό σοκ έδωσε τη θέση του στην αισιοδοξία»- VIDEO

 Για δικαίωση της απόφασής του σχετικά με την απολιγνιτοποίηση έκανε λόγο για ακόμη μία φορά ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του Νίκου Χατζηνικολάου στην τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1. Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε ακριβό το λιγνίτη και υπερασπίστηκε

την απόφαση απολιγνιτοποίησης εδώ και 2 χρόνια, σημειώνοντας πως η χώρα είδε την παγκόσμια τάση πολύ νωρίτερα από άλλα κράτη:
«Όταν οι άλλοι τώρα συζητάνε εμείς εκμεταλλευτήκαμε τις χρηματοδοτήσεις των ευρωπαϊκών ταμείων. Μπορώ να πω ότι ήμασταν μπροστά από την εποχή μας. Ο λιγντίτης είναι ακριβός εδώ και πολύ καιρό». Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφερε στη μνήμη του την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κοζάνη και την 5ωρη σύσκεψη με φορείς της περιοχής, υποστηρίζοντας πως «μετά το αρχικό σοκ υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία πως τα πράγματα θα είναι καλύτερα απ’ ότι ήταν τα χρόνια εξάρτησης από το λιγνίτη»

Τέλος, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε πως οι σημαντικοί πόροι που εξασφαλίστηκαν δίνουν την δυνατότητα επενδύσεων για τη δημιουργία καλύτερων νέων δουλειών σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη. 

Ζήσης Πιτσιάβας

Πηγή: https://e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου