Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Δεκάδες περιοχές της Αττικής χωρίς ρεύμα - Αγώνας δρόμου για αποκατάσταση των ζημιών


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13:01

Σοβαρά και εκτεταμένα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της Αττικής καταγράφονται από τη Δευτέρα και συνεχίζονται μέχρι αυτήν την ώρα. Σε ορισμένες περιοχές μάλιστα, η διακοπή ρεύματος φτάνει έως και τις 24 ώρες.

Οι βλάβες οφείλονται σε ζημιές που προκλήθηκαν στους

πυλώνες του δικτύου από τα χιόνια, ενώ επί ποδός βρίσκεται το σύνολο των εργαζομένων, αλλά και των εργολαβικών συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ, χωρίς ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις να είναι εφικτή η πρόσβαση στα σημεία των βλαβών. 

Ενδεικτικά στα Σπάτα, το Πικέρμι, τη Ραφήνα και το Μάτι, οι περιοχές είναι χωρίς ρεύμα από εχθές το μεσημέρι. Στον Χολαργό μεγάλο τμήμα της περιοχής αντιμετωπίζει πρόβλημα από εχθές το βράδυ στις 9.30.

Στη Φιλοθέη η διακοπή ρεύματος πλησιάζει στις 12 ώρες, ενώ σήμερα το πρωί υπήρξαν νέα προβλήματα σε περιοχές όπως η Παλλήνη και η Κάντζα.

Προβλήματα σε 37 γραμμές 

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν από τον αρμόδιο υπουργό Κ. Σκρέκα, από βλάβες σε 79 γραμμές χθες, σήμερα οι βλάβες το πρωί είχαν περιοριστεί σε 45, ενώ επισκευάστηκαν ακόμη 8 γραμμές, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να υπάρχουν προβλήματα σε 37 γραμμές. 

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, η αποκατάσταση συνεχίζεται ενώ το έργο των συνεργείων δυσχεραίνεται από τις δυσκολίες στην πρόσβαση. Μέχρι το βράδυ αναμένεται να έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα στη συντριπτική πλειοψηφία των βλαβών. 

Σημειώνεται ότι στα βόρεια προάστια υπήρξαν λίγα προβλήματα σε τμήματα του Διονύσου και του Αγίου Στεφάνου καθώς είχαν προηγηθεί εκτεταμένες βαθιές κλαδεύσεις, τόνισε ο κ. Σκρέκας. 

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Τ. Μάνος ανέφερε ότι για την αποκατάσταση των βλαβών εργάζονται πάνω από 600 εργαζόμενοι και χρησιμοποιούνται 180 οχήματα. Παράλληλα με τη συνδρομή της πολιτικής προστασίας ένα ελικόπτερο επιθεωρεί από αέριος γραμμές της μέσης τάσης σε δύσβατα σημεία. 

Όσον αφορά στις βλάβες στα νησιά έχουν αποκατασταθεί όλες πλην μεμονωμένων περιοχών σε Χανιά, Νάξο και Σέριφο. Στην Κεντρική Ελλάδα προβλήματα υπάρχουν σε Άγιο Κωνσταντίνο, Λιβαδειά Βοιωτία, Αταλάντη, Βόρεια και Νότια Εύβοια. Τα προβλήματα αναμένεται να έχουν αποκατασταθεί μέχρι το βράδυ. 

Στην Αττική αυτή τη στιγμή επιδιορθώνονται βλάβες σε 37 γραμμές. Περιοχές με προβλήματα σε επίπεδο γειτονιάς είναι η Αγ. Παρασκευή, Παπάγου, Χολαργός, Χαλάνδρι ενώ αποκαθίστανται τα προβλήματα στο Ψυχικό και τη Φιλοθέη.

Πιο εκτεταμένα προβλήματα αντιμετωπίζει η Ανατολική Αττική και συγκεκριμένα οι περιοχές  Νέα Μάκρη, Πικέρμι, Γραμματικό, Καλέντζι, Βουτζάς, Λαύριο, Κάτω Σούλι, Μαραθώνας Καλύβια και Κερατέα. Στις συγκεκριμένες περιοχές υπάρχουν προβλήματα πρόσβασης λόγω του χιονιού. 

Από χθες το βράδυ έως σήμερα έχει μειωθεί κατά τουλάχιστον 50% το ποσοστό των περιοχών χωρίς ρεύμα ενώ στόχος είναι να αποκατασταθεί το μεγαλύτερο μέρος της μέσης τάσης. Τα συνεργεία θα συνεχίσουν να κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό ανέφερε ο κ. Μάνος.

capital.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου