Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Γιατί η μετοχή της ΔΕΗ χάνει την λάμψη της

Γιατί η μετοχή της ΔΕΗ χάνει την λάμψη της - Μυτιληναίος και ΜΟΗ ισχυρές επιλογές

Πως οι αλλαγές δεδομένων στην ενεργειακή αγορά αλλάζουν τις επενδυτικές συμπεροφορές

Η άνοδος των τιμών του φυσικού αερίου έχει αλλάξει τα δεδομένα στις εκτιμήσεις των επενδυτών, πέραν και της διόρθωσης της Wall, που ενόψει της αύξησης των επιτοκίων θα αυξήσει το volatility.
Οι επενδυτές αρχίζουν να έχουν επιφυλάξεις για εταιρίες που

θεωρούν ότι θα επηρεασθούν από μια παρατεταμένη ενεργειακή κρίση, η οποία όπως φαίνεται σοβεί και η ΔΕΗ είναι μια από αυτές.
Και αυτό γιατί δεν γνωρίζουν πόσο θα διαρκέσουν τα μέτρα κυβερνητικής στήριξης που διαμέσου των επιδοτήσεων στα τιμολόγοια των καταναλωτών μειώνουν το ρίσκο των ανεξόφλητων.
Από σήμερα 7/1 θα δούμε αλλαγές, οι οποίες και θα αξιολογηθούν εξ νέου από τους αναλυτές, οι οποίοι γνωρίζουν καλά ότι το ενεργειακό έχει χτυπήσει για τα καλά τις εταιρίες μέσης τάσης.
Η πιστωτική γραμμή των 10 δισ στην γερμανική Uniper έχει δημιουργήσει έντονο σκεπτικισμό, ενώ και η πανίσχυρη RWE απαίτησε πρόσθετη ρευστότητα και προέβη σε πρόσθετες προβλέψεις, χωρίς να υπάρχουν όμως περαιτέρω λεπτομέρειες πάνω σε αυτό.

Αυτό που θα περιμένουν οι επενδυτές είναι η τήρηση των προγραμματσιμένων στόχων για την ΔΕΗ σε επίπεδο EBITDA και επίσης κινήσεις που θα κάνουν την διαφορά σε επίπεδο εξαγορών σε ΑΠΕ. Παράλληλα το γεγονός ότι έχει ολοκληρώσει την αύξηση μαμούθ αποδεικνύεται περισσότερο από ενδεδειγμένη κίνηση αφού είναι αστακός απέναντι στην κρίση.

 

www.worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου