Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Σε αδιέξοδο λόγω της ΔΕΗ αρκετές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στη Ρόδο

Σε αδιέξοδο λόγω της ΔΕΗ αρκετές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στη Ρόδο

Σε αδιέξοδο βρίσκονται αρκετές μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής μας, λόγω των υψηλών λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.

Με δεδομένο μάλιστα ότι αρκετές εξ αυτών λειτουργούσαν ήδη οριακά, η νέα επιβάρυνση θέτει επί τάπητος το ενδεχόμενο να

βάλουν λουκέτο.
Οι λογαριασμοί που έχουν σταλεί είναι υπερδιπλάσιοι απ’ ό,τι μέχρι τώρα, γεγονός που συνιστά δυσβάστακτο κόστος, για μια μικρομεσαία επιχείρηση. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση συμπολίτισσάς μας, ιδιοκτήτριας μικρής ξενοδοχειακής μονάδας, η οποία βρίσκεται σε αδιέξοδο. 

Όπως καταγγέλλει η ίδια στη «ΡΟΔΙΑΚΗ» θα αναγκαστεί να κλείσει την επιχείρησή της, αφού δεν διαφαίνεται λύση.

«Αν χρειαστεί», λέει η ίδια, «θα κάνει μέχρι και απεργία πείνας έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ!»

Στο σημείο αυτό να αναφερθεί ότι η συμπολίτισσά μας έσπευσε να διαμαρτυρηθεί στη ΔΕΗ και κάποιοι αρμόδιοί της είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα και να απευθυνθεί για τα παράπονά της στον πρωθυπουργό.

 

Η εν λόγω συμπολίτισσά μας, έχει ένα μικρό ξενοδοχείο στην πόλη της Ρόδου, με 9 δωμάτια, που τα ενοικιάζει κυρίως σε εκπαιδευτικούς.
Μέχρι τώρα, πλήρωνε στη ΔΕΗ 800-900 ευρώ και τώρα οι λογαριασμοί που καλείται να πληρώσει είναι της τάξης των 1.800 και των 2.200 ευρώ.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής ανέρχεται στους νέους λογαριασμούς σε 1.196 ευρώ!

«Δυστυχώς θα αναγκαστώ να κλείσω την επιχείρησή μου και να κάνω έξωση στους 9 εκπαιδευτικούς», επισημαίνει η συμπολίτισσά μας, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στο επιπλέον κόστος.

Στο ίδιο αδιέξοδο, φαίνεται να βρίσκονται και άλλες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, γεγονός που προκαλεί εύλογη ανησυχία και προβληματισμό για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση.

 

 

www.rodiaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου