Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Με έμμεσες μισθολογικές αυξήσεις κι επιδόματα η νέα σύμβαση εργασίας ΔΕΗ – ΓΕΝΟΠ

 

Μέχρι τέλος του Μαρτίου αναμένεται να έχει κλειδώσει η συλλογική επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας ανάμεσα στη διοίκηση της ΔΕΗ και τη ΓΕΝΟΠ.

Κάποιοι μάλιστα, που είναι σε θέση να γνωρίζουν τις

διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, υποστηρίζουν πως η υπογραφή του πλαισίου δεν αποκλείεται και στις επόμενες δύο εβδομάδες.  

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η νέα σύμβαση θα είναι τριετούς διάρκειας και οι εργαζόμενοι στον όμιλο της δημόσιας εταιρίας αναμένεται δουν αύξηση στους μισθούς τους μέσα από έμμεσες παροχές και επιδόματα.

Πιο συγκεκριμένα το περιβόητο τροφείο που είχε μειωθεί από την προηγούμενη διοίκηση στα 4 ευρώ ημερησίως τώρα ανεβαίνει ξανά, στα επίπεδα των 6 ευρώ. Όσο δηλαδή είχε θεσπιστεί για πρώτη φορά. Το τροφείο, να υπενθυμίσουμε ότι αφορά σε επίδομα ημερήσιας σίτισης στους χώρους εργασίας.

Μεγάλες αυξήσεις θα δουν οι εργαζόμενοι που δικαιούνται τα ειδικά επιδόματα. Αυτά είχαν «παγώσει» το 2012. Η καταβολή τους αποδεσμεύτηκε από την 1η Ιανουαρίου του 2019 και η επιχείρηση θα τους τα πληρώσει αναδρομικά σε τρεις δόσεις.

Μικρές, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι οι αυξήσεις που παίρνουν εναερίτες του ΔΕΔΔΗΕ, κάτι που έχει προκαλέσει αντιδράσεις μια και η συγκεκριμένη κατηγορία των εργαζομένων κλήθηκε πολλές φορές στη διάρκεια σοβαρών βλαβών στο δίκτυο διανομής να εργαστούν υπό αντίξοες συνθήκες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Πηγές αναφέρουν ότι στη διαδικασία συμφωνίας για τη θέσπιση επιδομάτων έχουν μπει η διοίκηση της ΔΕΗ και η ΓΕΝΟΠ και για τους διοικητικούς υπαλλήλους της εταιρίας.  

 
 
Κωνσταντίνος Φιλίππου
 energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου