Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Η κατάργηση της αυτονομίας του Ασφαλιστικού μας φορέα θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα

 Η κατάργηση της αυτονομίας του Ασφαλιστικού μας φορέα  θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα

Η κατάργηση της αυτονομίας του Ασφαλιστικού μας φορέα
θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα

Η δημιουργία του ΕΦΚΑ έχει επιφέρει την ενοποίηση όλων των ασφαλιστικών φορέων με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας υδροκέφαλος φορέας χωρίς την απαραίτητη υποδομή, με αντίκτυπο την εύρυθμη λειτουργία του και κατ’ επέκταση την εξυπηρέτηση των

ασφαλισμένων.

Ο ασφαλιστικός μας φορέας (ΕΦΚΑ/ΤΑΠ/ΔΕΗ και ΚΑΠ/ΔΕΗ) είχε την αυτονομία στη λειτουργία του και την εξυπηρέτηση των συναδέλφων μας, η οποία τείνει να αμφισβητηθεί και να ενσωματωθεί πλήρως στον γενικό κανονισμό του ΕΦΚΑ. Η αρχή έγινε με την διάσπαση του ΚΑΠ/ΔΕΗ (παροχές, έξοδα κηδείας κ.α. ) και ακολουθεί η ενσωμάτωση του ΤΑΠ/ΔΕΗ (Συντάξεις).

Οι επιπτώσεις της ενσωμάτωσης θα είναι δραματικές προς τους ασφαλισμένους συναδέλφους και κυρίως σε όσους αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Αυτή τη στιγμή το ΤΑΠ/ΔΕΗ έχει φτάσει στο σημείο να εκδίδει άμεσα τις συντάξεις και κινδυνεύει με την κατάργηση της αυτονομίας του να λειτουργεί με όρους παλαιών συστημάτων, δηλαδή θα περιμένουν οι συνάδελφοι που πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν στο μέλλον έως και πέντε χρόνια για την έκδοση της σύνταξής τους.

Πρέπει άμεσα να σταματήσει αυτή η αρνητική επιλογή τη συγκεκριμένη συγκυρία, λόγο της Πανδημίας και κυρίως γιατί δεν είναι έτοιμο το σύστημα του ΕΦΚΑ να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις που προκύπτουν.

Χρειάζεται να υπάρξει στελέχωση των υπηρεσιών του ΤΑΠ/ΔΕΗ και όχι αποσπασματικές συμπεριφορές προς το προσωπικό όπως η μεταφορά τους σε διάφορα κτήρια και γραφεία χωρίς τις απαραίτητες υποδομές.

Ο ασφαλιστικός μας φορέας πρέπει να παραμείνει αυτόνομος και μην ξεχνάμε ότι οι εργαζόμενοι αποσπασμένοι από ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ (ΕΦΚΑ/ΤΑΠ/ΔΕΗ και ΚΑΠ/ΔΕΗ) είναι συνάδελφοι μας με κάθε έννοια.

Σε καμία περίπτωση, ιδιαίτερα αυτή την χρονική περίοδο, δεν πρέπει να πληγεί η αυτονομία του ασφαλιστικού μας φορέα που αντί να επιλύει προβλήματα θα γιγαντώσει τα είδη υπάρχοντα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου