Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Μαριάς στην Ευρωβουλή: Κάτω τα χέρια από ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ

marias8.jpg 
Προκειμένου η Ελλάδα να μετατραπεί σε περιφερειακό ενεργειακό κόμβο θα πρέπει να ισχυροποιηθεί και να μην απαξιώνεται η ΔΕΗ επισήμανε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος «Αντιμνημονιακοί Πολίτες», Καθηγητής Νότης Μαριάς στις 24/11/2015 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
​Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής
"η Έκθεση της Επιτροπής όσον αφορά την κατάσταση προόδου της ενεργειακής ένωσης και την χώρα μου την Ελλάδα είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα" καθώς "ορθά σημειώνει ότι η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε περιφερειακό ενεργειακό κόμβο τόσο σε ότι αφορά την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας όσο και το φυσικό αέριο. ​Αυτό μπορεί να γίνει όμως μόνο εάν η ΔΕΗ ισχυροποιηθεί αντί να απαξιώνεται και ο ΑΔΜΗΕ παραμείνει δημόσια περιουσία με δημόσιο μάνατζμεντ."
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: "Ταυτόχρονα, η Πατρίδα μου πρέπει να αξιοποιήσει όλα τα ενεργειακά της αποθέματα, δηλαδή τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τον ορυκτό μας πλούτο σε Ιόνιο, Αιγαίο και νότια της Κρήτης. Οι πρόσφατες ανακαλύψεις κοιτασμάτων σε Αίγυπτο και Κύπρο ισχυροποιούν αυτή την στρατηγική. Η κατασκευή το λιγότερο ενός επιπλέον σταθμού LNG είναι ιδιαίτερα σημαντική σε αυτή την πορεία ενώ η ενίσχυση των πολλαπλών νότιων ενεργειακών διαδρόμων οι οποίοι θα διέρχονται από την Ελλάδα είναι άμεση προτεραιότητα"
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: "Όλα αυτά πρέπει φυσικά να γίνουν μακριά από το μακρύ χέρι της τρόικας και των δανειστών, με μόνο γνώμονα το όφελος του λαού μας, την ευημερία του και την εξάλειψη της ενεργειακής φτώχειας".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου