Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΚΚΕ: Απρόσιτη η ενέργεια για το λαό, μεγάλα κέρδη για τα μονοπώλια από την Ενεργειακή Ένωση

Αποτέλεσμα εικόνας για κκε 
Την ώρα που “κόβεται” το ρεύμα χιλιάδων λαϊκών νοικοκυριών που αδυνατούν να πληρώσουν, η ενέργεια παραδίδεται στα χέρια ιδιωτών που πλουτίζουν σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στη συζήτηση για την “κατάσταση της Ενεργειακής Ένωσης” στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε συγκεκριμένα τα
παρακάτω: “Αλήθεια, σήμερα με δεδομένη την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, την εξεύρεση νέων πηγών, τους νέους αγωγούς,  ποιο είναι το εμπόδιο για να απολαμβάνει ο λαός φτηνή ενέργεια, για να έχει θέρμανση το χειμώνα, κλιματισμό το καλοκαίρι, για να έχουν οι εργαζόμενοι στην Ενέργεια εργασιακά δικαιώματα, για να μειωθεί η ενεργειακή εξάρτηση χωρών όπως η Ελλάδα; Το εμπόδιο είναι το κριτήριο της παραγωγής, το καπιταλιστικό κέρδος.
Αυτό υπηρετούν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της. Για παράδειγμα στην Ελλάδα η Δ.Ε.Η. ετοιμάζει νέες αυξήσεις, κόβει το ρεύμα σε χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν. Στο πλαίσιο της Ενεργειακής  Ένωσης, με χρονοδιάγραμμα το 2019, η ενέργεια παραδίδεται στους επιχειρηματικούς ομίλους, γεγονός που θα απογειώσει τις ήδη απρόσιτες τιμές σε βάρος των λαϊκών οικογενειών. Αυτή είναι η στρατηγική του κεφαλαίου που υπηρετεί τα κέρδη των μονοπωλίων, στο έδαφος σφοδρών ανταγωνισμών της ΕΕ, κρατών μελών της, με Ρωσία, Κίνα, ΗΠΑ. Αυτή να βάλουν στο στόχαστρο της πάλης τους οι λαοί για να την ανατρέψουν, για να ανοίξουν δρόμο ανάπτυξης με βάση τις λαϊκές ανάγκες.”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου