Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Αγωνιστική Συνεργασία: « Να βουλιάξει κάθε πόλη από τη λαϊκή διαμαρτυρία. Να σταματήσει η παραγωγή στα εργοστάσια, στους χώρους δουλειάς. Κανείς στη δουλειά! »



 
"Με αυτόν τον τρόπο η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της συγκυβέρνησης για συναίνεση και συμμαχία, υπηρετώντας τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και της εργοδοσίας"".

Συνάδελφοι,
Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η κλιμάκωση, η προώθηση και υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων που λαμβάνει η
συγκυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου, «στον αφρό»
βγήκαν ξανά τα γνωστά καλέσματα «συναίνεσης». Αυτήν τη φορά τα απηύθυνε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, μιλώντας για «εθνικό διάλογο» και «συνεννόηση όλων των δημοκρατικών πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων», στα θέματα του Ασφαλιστικού, της Παιδείας και της συνταγματικής αναθεώρησης.
Το κάλεσμα «συναίνεσης» της συγκυβέρνησης, βέβαια, απευθύνεται και στο λαό, στο όνομα των «κρίσιμων κάβων» που πρέπει να ξεπεραστούν, για «να γυρίσουμε το παιχνίδι και η οικονομία να ανακάμψει», όπως λέει ο Αλ. Τσίπρας. Στην πραγματικότητα, καλούν το λαό να δεχτεί να γίνει θυσία σε ένα «παιχνίδι» που δεν είναι δικό ..
του: Ίσα - ίσα, ο «εθνικός στόχος» της καπιταλιστικής ανάκαμψης περνά μέσα από την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης, για τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.Το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων δημοσιονομικού χαρακτήρα από τα δύο προηγούμενα μνημόνια και μάλιστα με την προσθήκη επιπλέον μέτρων ύψους 5,7 δισ. ευρώ, μέσω των εφαρμοστικών νόμων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου, ενσωματώνονται στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2016, που κατατέθηκε την περασμένη βδομάδα στη Βουλή. Πρόκειται για τον πρώτο ετήσιο προϋπολογισμό που καταθέτει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέχεια των νέων «παρεμβάσεων» που ήδη εφαρμόζονται από τη φετινή χρονιά. Παράλληλα, τα νέα και τα παλαιότερης κοπής μέτρα, μαζί με αυτά που σχεδιάζουν για τη συνέχεια, θα  αποτυπωθούν και στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2016-2019, που θα κατατεθεί στη Βουλή στο προσεχές διάστημα.
Βασικοί πυλώνες της βίαιης προσαρμογής στις ανάγκες του κεφαλαίου και για το 2016 είναι η διάλυση της γκάμας των κρατικών κονδυλίων που αφορούν ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, σε συνδυασμό βέβαια με την ενίσχυση της φοροαφαίμαξης των λαϊκών στρωμάτων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις πλάτες των ντόπιων εργοδοτικών ενώσεων, αλλά και των ευρωπαίων <<εταίρων>>, προχωράει σε μέτρα που δεν  είχαν τολμήσει να πάρουν οι προηγούμενοι:
·         Εκτός από τις μειώσεις των συντάξεων και της αύξησης των ορίων ηλικίας καμία σύνταξη δεν θα είναι εγγυημένη από το κράτος.
·         Πολύ μεγάλη αύξηση φόρων και η μόνη συζήτηση που θα γίνεται είναι για το ποια προϊόντα και ποιες κοινωνικές ομάδες θα φορολογηθούν περισσότερο.
·         Άμεση έναρξη πλειστηριασμών ακόμη και της πρώτης κατοικίας.
·         Απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, ακόμα μεγαλύτερη ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας και περισσότερη περικοπή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων
·         Ειδικά για τον κλάδο της ενέργειας, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στο 3ο Μνημόνιο ότι θα υλοποιηθούν οι ιδιωτικοποιήσεις και ότι θα προχωρήσει ακόμη περισσότερο η <<απελευθέρωση>> των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας.
Συγκεκριμένα σε ότι αφορά τον όμιλο ΔΕΗ, στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας είναι η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ ενώ δεν έχουν εγκαταλειφτεί τα σχέδια για την παραγωγή ανεξάρτητα με ποιο μοντέλο θα γίνουν  (Μικρή ΔΕΗ – ΝΟΜΕ κλπ).

Συνάδελφοι,

Την Δευτέρα 16-11-2015 πραγματοποιήθηκε Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ ουσιαστικά με μοναδικό θέμα συζήτησης την υπογραφή συμπληρωματικής συλλογικής σύμβασης της οποίας το περιεχόμενο  αφορά τον τρόπο διάθεσης του τροφείου για τα επόμενα έτη ως την λήξη της παρούσας σύμβασης. (Το τροφείο δύο μηνών για κάθε έτος, 2016-2017,  θα διατίθεται για την ανθρωπιστική κρίση).

Παρά την προσπάθεια της Αγωνιστικής Συνεργασίας για ουσιαστική συζήτηση για άλλη μία φορά η πλειοψηφία αρνήθηκε όχι μόνο να πάρει θέση για τα γενικότερα μεγάλα ζητήματα που  αναφέραμε πιο πάνω αλλά ακόμα και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι του ομίλου.

·         Καμία κουβέντα για τα ζητήματα της ηλεκτρικής ενέργειας
·         Καμία κουβέντα για ανάκτηση των τεράστιων απωλειών των προηγούμενων ετών
·         Καμία κουβέντα για το θέμα της κατηγορίας Τ4Α – ΥΒΑΕ

Η πλειοψηφία επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά τον ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, δεν είναι καθόλου τυχαίες άλλωστε οι δηλώσεις του προέδρου της ΓΕΝΟΠ σε τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με τις διακοπές ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά.
Μ’ αυτόν τον τρόπο η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της συγκυβέρνησης για συναίνεση και συμμαχία, υπηρετώντας τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και της εργοδοσίας.

Συνάδελφοι,

Η πανεργατική απεργία της 12ης Νοέμβρη παρ' όλες τις αδυναμίες, καθυστερήσεις και αναντιστοιχίες σε σχέση με το μέγεθος της αντιλαϊκής επίθεσης, άφησε παρακαταθήκη.  Οι εστίες αγώνα σε μια σειρά χώρους δουλειάς, οι κινητοποιήσεις για την Παιδεία, η δουλειά που αναπτύσσουν οι ταξικές δυνάμεις για τη συνέχεια, χαλάνε σε κάποιο βαθμό τη σούπα της «συναίνεσης» στην αντιλαϊκή πολιτική.
Το μόνο δρόμο που έχουν να αντιπαρατάξουν οι εργαζόμενοι απέναντι στη συμμαχία που συγκροτούν αντικειμενικά απέναντί του η αστική τάξη, οι κυβερνήσεις, τα κόμματά της ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, είναι το χτίσιμο της δικιάς του συμμαχίας, των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς, την οργάνωση της πάλης του για τους δικούς του στόχους, ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση, ενάντια στα μονοπώλια, την εξουσία τους και τις λυκοσυμμαχίες τους.

·         Τίποτα δεν χαρίστηκε ως τώρα,  τίποτα δεν θα μας χαριστεί και στο μέλλον.

·         Οι εργαζόμενοι, όλος ο λαός έχουν την δύναμη να πάρουν πίσω ότι του έκλεψαν.

·         Όταν πιστέψει στη δύναμή του και στο δίκιο του, καμία εργοδοσία και καμία κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να του σταθεί εμπόδιο.

« Να βουλιάξει κάθε πόλη από τη λαϊκή διαμαρτυρία. Να σταματήσει η παραγωγή στα εργοστάσια, στους χώρους δουλειάς. Κανείς στη δουλειά! »
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ

ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου