Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Η ΔΕΗ δεν θα κόψει το ρεύμα στους αγρότες της Ηπείρου μετά από ρύθμιση των οφειλών τους

Η ΔΕΗ δεν θα κόψει το ρεύμα στους αγρότες της Ηπείρου μετά από ρύθμιση των οφειλών τους

Ο Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) της Ηπείρου δεσμεύτηκε να ρυθμίσει τις οφειλές ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ προς την ΔΕΗ, έτσι ώστε οι αγρότες να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις καλλιέργειές τους 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ κ. Μ. Παναγιωτάκη με εκπροσώπους των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) της Ηπείρου για το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 5,5 εκατ. ευρώ των υπόψη ΤΟΕΒ προς την Επιχείρηση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΗ κ. Γ. Ανδριώτης και  ο Γενικός  Διευθυντής Εμπορίας κ. Λ. Καραλάζος, καθώς και οι κ.κ. Γ. Καραγιάννης, βουλευτής Ιωαννίνων (ΣΥΡΙΖΑ), Κ. Μπάρκας, βουλευτής Πρέβεζας (ΣΥΡΙΖΑ) και Β. Γιόγιακας, βουλευτής Θεσπρωτίας (ΝΔ).

Μετά από συζήτηση, που διεξήχθη σε πνεύμα αμοιβαίας εκτίμησης και κατανόησης, οι εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ της Ηπείρου, με δική τους πρωτοβουλία, ανέλαβαν δέσμευση για ρύθμιση των οφειλών προς τη ΔΕΗ στο πλαίσιο του πρόσφατου Κανονισμού Διακανονισμών και πρότειναν συγκεκριμένη μορφή εγγυήσεων.  Επίσης διαβεβαίωσαν ότι θα εξοφλούνται κανονικά οι λογαριασμοί των ΤΟΕΒ για τις τρέχουσες καταναλώσεις.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της  ΔΕΗ  χαιρέτησε την πρωτοβουλία τους, δήλωσε ότι αντιμετωπίζει θετικά τις προτάσεις τους και ότι θα τις προωθήσει στο Διοικητικό Συμβούλιο. Τόνισε δε ότι στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, η ΔΕΗ δεν πρόκειται να προχωρήσει σε διακοπές της ηλεκτροδότησης ώστε οι αγρότες να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις καλλιέργειές τους.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου