Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Αποτέλεσμα εικόνας για Σκουρλέτης: Γίνονται συζητήσεις για ένα «νέο δημόσιο» ΑΔΜΗΕ 
Δεν έχει να προσφέρει τίποτα ένας ιδιώτης μάνατζερ στον ΑΔΜΗΕ, τόνισε σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη εφημερίδα Kontranews, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης. Ο ίδιος υπενθύμιζε ότι απεφεύχθει η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και ότι γίνονται συζητήσεις, στη βάση ενός εναλλακτικού σχεδίου, για έναν «νέο δημόσιο» ΑΔΜΗΕ.
Όπως είπε συγκεκριμένα, στη δημοσιογράφο Στέλλα
Γκαντώνα, «πρώτα απ' όλα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως αποφύγαμε την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, συζητάμε λοιπόν στη βάση ενός εναλλακτικού σχεδίου για έναν "νέο δημόσιο" ΑΔΜΗΕ. Τώρα σε σχέση με την πρόταση που αναφέρατε θέλω να σας πω πως σχεδόν στο σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών τα δίκτυα είναι δημόσια με δημόσιο μάνατζμεντ. Γνωρίζουμε πολύ καλά ποιες είναι οι αναγκαίες επενδύσεις για την διασύνδεση για παράδειγμα της Κρήτης ή με άλλες γειτονικές μας χώρες, ο δε ΑΔΜΗΕ ήδη υλοποιεί ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από την ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων. Όλα αυτά τα αναφέρω για να καταδείξω πως δεν έχει να προσφέρει τίποτα ένας ιδιώτης μάνατζερ στον ΑΔΜΗΕ. Επομένως όποιος υποστηρίζει μια τέτοια πρόταση ενδεχομένως το κάνει για να βάλει τη λογική της ιδιωτικοποίησης από το παράθυρο».
Ερωτηθείς ο κ. Σκουρλέτης αναφορικά με τον αγωγό TAP είπε «παραλάβαμε μια σύμβαση από την προηγούμενη κυβέρνηση με συγκεκριμένα όρια και πλαίσιο. Είναι βέβαιο πως εμείς θα την κάναμε αλλιώς, παρόλα αυτά μπορέσαμε και διπλασιάσαμε τα ποσά της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που θα λάβουν οι δήμοι από τους οποίους θα διέλθει ο αγωγός.
Επίσης πετύχαμε η εταιρεία να καταβάλει αποζημίωση για τη δημόσια γη που δεν προβλεπόταν καθώς επίσης και για τη διέλευση από τα δάση. Νομίζω ότι τα μεγάλα οφέλη θα προέλθουν από την ανάθεση σε ελληνικές εταιρείες ενός μεγάλου μέρους της κατασκευής του αγωγού αλλά και από τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου