Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Αποδεκτή η παραίτηση του Γ.Γ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Αποτέλεσμα εικόνας για Ενέργεια 
Με καθυστέρηση 15 ημερών έγινε αποδεκτή η παραίτηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Απόστολου Αλεξόπουλου. Ο παραιτηθείς, είχε διατελέσει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις εκλογές Ιανουαρίου, οπότε και δεν επανεξελέγη, ενώ ανέλαβε καθήκοντα γενικού επί υπουργίας Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Στην εσωκομματική γεωγραφία του κυβερνώντος κόμματος τοποθετείται στην Κίνηση Ενεργών Πολιτών του Μανώλη
Γλέζου. Μετά τον ανασχηματισμό του περασμένου Ιουλίου, και την τοποθέτηση στο υπουργείο του Πάνου Σκουρλέτη, ο κ. Αλεξόπουλος παρέμεινε στη θέση του, όπως και μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Το τελευταίο διάστημα, πρόσωπο κοντά στον νέο υπουργό προβάλλονταν ως ο νέος γενικός στη θέση του κ. Αλεξόπουλου, με αρμοδιότητα στα θέματα ενέργειας. Ο κ. Αλεξόπουλος υπέβαλε παραίτηση στις 3 Νοεμβρίου, η οποία έγινε αποδεκτή την περασμένη εβδομάδα, αλλά η σχετική απόφαση ανακλήθηκε αμέσως, για να γίνει εν τέλει αποδεκτή στις 20 Νοεμβρίου.
Έτσι αναμένεται η τοποθέτηση στη θέση γενικού στο ΥΠΕΝ του συνεργάτη του κ. Σκουρλέτη, εκτός και αν έχουν διαφορετική άποψη ανώτερα κλιμάκια στην κυβερνητική ιεραρχία.
Ο παραιτηθείς κ. Αλεξόπουλος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου