Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Απελεύθερος: Η αγωγή της Bain στην Πειραιώς και το «φέσι» σε ΔΕΗ, ΤΕΝΕΡΓ

Απελεύθερος: Η αγωγή της Bain στην Πειραιώς και το «φέσι» σε ΔΕΗ, ΤΕΝΕΡΓ

ΔΕΗ: Περί τα 60-65 εκατ. ευρώ εκτιμάται η επίπτωση στα EBITDA και τα κέρδη της Επιχείρησης από την απόφαση να μην μετακυλήσει στους καταναλωτές την επιβάρυνση από την έκτακτη εισφορά για τον ΕΛΑΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι το έλλειμμα του ΕΛΑΠΕ προκλήθηκε, μετά την

απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει το τέλος ΕΤΜΕΑΡ, ώστε να εξισορροπήσει τις αυξήσεις των τιμολογίων, για τη διάσωση της ΔΕΗ.

Επίσης, η ΔΕΗ εξοικονόμησε, στο Α’ εξάμηνο, 446 εκατ. ευρώ, σε ετησιοποιημένη βάση, από τις χαμηλότερες δαπάνες για υγρά καύσιμα, φυσικό αέριο, αγορές ηλεκτρικής ενέργειας και δικαιώματα εκπομπών αερίων.

ΤΕΝΕΡΓ: Επίπτωση της τάξης των 15 εκατ. ευρώ θα φέρει σε EBITDA και κερδοφορία η έκτακτη εισφορά υπέρ ΕΛΑΠΕ, σύμφωνα με αναλυτές. Η Axia Ventures εκτιμά ότι θα διαμορφωθεί στην περιοχή των 5,5 εκατ. ευρώ.

ΕΛΑΠΕ: Οι ανησυχίες για το αν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν θα αντιμετωπίσουν δομικά το έλλειμμα του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ παραμένουν.

Υπενθυμίζεται ότι το 2012 επιβλήθηκε έκτακτη εισφορά, η οποία δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Έτσι, το 2014, ακολούθησε «κούρεμα» στις ταρίφες.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Συμφωνία δεν έχει επέλθει, ακόμη, μεταξύ Reggeborgh και της πλευράς Καλλιτσάντσηδων - Farallon.

Πάντως, όλα μαζί δύσκολα θα δεχθεί να τα κάνει η Reggeborgh. Δηλαδή, να αγοράσει πάνω από τις μισές μετοχές των Αφών Καλλιτσάντση, να ασκήσει το call option για το ποσοστό του Λ. Μπόμπολα και να βάλει και λεφτά στην ΑΜΚ.

www.nextdeal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου