Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Μπαίνει ξανά σε λειτουργία η λιγνιτική μονάδα Μεγαλόπολη 4 μετά την ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων από το ΥΠΕΝ




Στην τροποποίηση και ανανέωση της άδειας περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας της μονάδας Μεγαλόπολη 4 στον ΑΗΣ Μεγαλόπολης Β της ΔΕΗ προχώρησε χθες με απόφασή του το ΥΠΕΝ.
Είχε προηγηθεί απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για
ακύρωση της ανανέωσης των περιβαλλοντικών όρων των δύο μονάδων, γεγονός που ανέβαλε την επαναλειτουργία του σταθμού. Με τη νέα έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από το ΥΠΕΝ ξεπερνιέται ο σκόπελος του ΣτΕ και η μονάδα ίσως και σήμερα τίθεται σε λειτουργία και πάλι.
Θυμίζουμε ότι πρόσφατα ο βουλευτής της ΝΔ  Κ. Βλάσσης είχε προαναγγήλει την άμεση επαναλειτουργία της μονάδας μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Γ. Στάσση.
Σημειώνεται ότι η επιχείρηση υπέβαλε τον Ιανουάριο αίτημα για να τροποποιηθεί και να ανανεωθεί η εν λόγω άδεια, ενώ ακολούθησε η διαδικασία αξιολόγησης στο υπουργείο.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο, η νέα άδεια έχει διάρκεια δέκα ετών, με την επιφύλαξη του άρθρου 2 του Ν. 4014/11 (ΦΕΚ 209 Α) και με την προϋπόθεση ότι δεν θα έχει σημειωθεί εν τω μεταξύ ουσιώδης μεταβολή ως προς τα δεδομένα βάσει των οποίων εκδίδεται η Απόφαση αυτή.

Χάρης Αποσπόρης
 energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου