Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Αγ. Συσπείρωση Μηχανικών: Σας επιστρέφουμε το σκοτάδι σας!

Αποτέλεσμα εικόνας για Αγ. Συσπείρωση Μηχανικών 
Στις 12 Οκτωβρίου 1944 η Αθήνα ύστερα από 1.265 μέρες κατοχής απελευθερώθηκε από το ναζιστικό ζυγό. Λίγο προτού οι κατακτητές υποχωρήσουν οριστικά, στις 13 Οκτωβρίου 1944, γερμανικό απόσπασμα επιχείρησε να ανατινάξει το εργοστάσιο της Ηλεκτρικής Εταιρείας Αθηνών Πειραιώς στο Κερατσίνι. Συνάντησε όμως την ηρωική αντίσταση των μαχητών του ΕΛΑΣ οι
οποίοι σε συνεργασία με εργαζόμενους έσωσαν το εργοστάσιο από την ανατίναξη εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση του λεκανοπεδίου. Η ημερομηνία αυτή αποτελεί την επίσημη αργία της ΔΕΗ και των εταιριών της.
Τι έκανε η σημερινή διοίκηση της ΔΕΗ για να τιμήσει τους έξι εργατοτεχνίτες που έδωσαν τη ζωή τους για την υπεράσπιση του δικαιώματος των Αθηναίων και των Πειραιωτών στο ηλεκτρικό ρεύμα; Απολύτως τίποτα! Ούτε μια εκδήλωση μνήμης, μια ανακοίνωση προς τιμήν όσων χάθηκαν, ούτε έναν παπά, ούτε ένα τρισάγιο στη μνήμη τους! 
Γιατί ο αγώνας για την υπεράσπιση ενός κοινωνικού αγαθού αντιτίθεται στα σχέδια του νεοφιλελεύθερου παρόντος! 
Και για να μπορέσει κανείς να υποτάξει τη θέληση των ανθρώπων να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους θα πρέπει να σβήσει τη μνήμη τους. Κυρίως τη μνήμη των αγώνων, τη μνήμη του αίματος που χύθηκε, ειδικά των εργατών, ανθρώπων καθημερινών...
Για το μέλλον που οραματίζονται και άρχισαν να υλοποιούν, καταστρέφοντας και ξεπουλώντας τον δημόσιο πλούτο και τη δυνατότητα των ανθρώπων να έχουν καθολικά πρόσβαση σε φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα, η μάχη της Ηλεκτρικής πρέπει να χαθεί στην σιωπή και τη λήθη.
Αλλά εμείς είμαστε περήφανοι για ό,τι γενιές και γενιές εργαζομένων στη ΔΕΗ έκαναν για αυτόν τον τόπο. Για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών τους και να τους βγάλουν από το σκοτάδι. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας.
Ούτε ξεχνάμε, ούτε σωπαίνουμε!
Τιμάμε τους νεκρούς μας με την ίδια κοινωνική ευθύνη και αξιοπρέπεια.
Τον αγώνα για ρεύμα φθηνό, προσβάσιμο σε όλους, κοινωνικό και δημόσιο αγαθό. 
 
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ - ΑΔΜΗΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου