Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Στην αγορά φυσικού αερίου από τη Δευτέρα και η ΔΕΗ ΞΕΚΙΝΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΠΑΚΕΤΩΝ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ

Στην αγορά φυσικού αερίου από τη Δευτέρα και η ΔΕΗ 
Στην αγορά φυσικού αερίου με υψηλές προσδοκίες και προοπτικές εισέρχεται επισήμως από μεθαύριο Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου η ΔΕΗ. Αν και η επιχείρηση είχε λάβει τη σχετική άδεια από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας από τον περασμένο Μάρτιο ωστόσο δεν είχε καταφέρει να εισέλθει εγκαίρως στην αγορά  επειδή δεν
είχε ολοκληρώσει κάποιες διαδικασίες.
Οι όποιες εκκρεμότητες  έχουν πλέον αρθεί ενώ έχοντας ήδη προβεί στην αγορά μεγάλων ποσοτήτων  φυσικού αερίου, τόσο για την κάλυψη των αναγκών των δικών της μονάδων, όσο και για την πώληση στη λιανική, η ΔΕΗ εμφανίζεται έτοιμη να διαφοροποιήσει τα δεδομένα της αγοράς καθώς μετουσιώνεται σε έναν πλήρη ενεργειακό όμιλο.
Η παρθενική της είσοδος στην αγορά φυσικού αερίου είναι πολλά υποσχόμενη καθώς διαθέτει ευρύτατη πελατειακή βάση, κάτι που θα την βοηθήσει και να επεκταθεί γρήγορα και να αντισταθμίσει τις απώλειες από την συρρίκνωσή της στο ρεύμα. Και αν λάβουμε υπόψη το ευρωπαϊκό παράδειγμα, που δείχνει ότι οι μεγάλοι «παίχτες» του ηλεκτρισμού κατακτούν μερίδια της τάξης του 30% όταν μπαίνουν στο αέριο, τότε η ΔΕΗ έχει πολλές πιθανότητες να ισχυροποιηθεί και σε αυτή την αγορά. Στη ΔΕΗ θεωρούν ότι η ιδιαίτερα στενή σχέση που έχουν με τους πελάτες τους και η εμπιστοσύνη που χαίρει η εταιρεία στη συνείδηση των καταναλωτών, αποτελούν στοιχεία που ενισχύουν ακόμα περισσότερο την προοπτική να «χτυπήσει» η ΔΕΗ σύντομα, στο αέριο, τα ποσοστά που δείχνει η ευρωπαϊκή εμπειρία. Σε συνδυασμό πάντα με το ρεύμα μέσω και ενεργειακών πακέτων ρεύματος - αερίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» σε πρώτη φάση τα πακέτα που θα διαθέσει στην αγορά η ΔΕΗ θα απευθύνονται σε καλούς και συνεπείς πελάτες, με πρωταρχικό οπωσδήποτε μέλημα να αποκλειστούν οι κακοπληρωτές. Θα είναι ετήσια και  διετή, με διαφανείς όρους, χωρίς «ψιλά γράμματα» και κρυφές χρεώσεις, χωρίς δεσμεύσεις αποχώρησης, ενώ θα παρέχουν ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές. Τα μονοετή θα είναι χωρίς ρήτρες αποχώρησης, ενώ τα διετή θα έχουν μεγαλύτερες εκπτώσεις. Στην παρούσα φάση τα πακέτα θα αφορούν μόνο στους οικιακούς και εμπορικούς χρήστες και όχι στις βιομηχανίες  ενώ  θα περιλαμβάνουν σταδιακά, μεταξύ άλλων, την προμήθεια συνδυαστικών πακέτων ρεύματος και φυσικού αερίου, όπως κάνουν ήδη αρκετές ιδιωτικές εταιρείες. Από Δευτέρα μένει πλέον να φανεί ποιες θα είναι οι πρώτες κινήσεις της επιχείρησης στη νέα αυτή αγορά.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ
www.eleftheria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου