Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Καραλευθέρης: Το business plan της ΔΕΗ θα δείξει ότι χρειαζόμαστε το λιγνίτη – «Πάντρεμα» των εθνικών πηγών ενέργειας στην Πτολεμαΐδα 5


Το «πάντρεμα» των εθνικών πηγών ενέργειας είναι η ρεαλιστική προοπτική για την Πτολεμαΐδα 5, η στήριξη της οποίας θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ, υποστηρίζει το μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ, εκλεγμένος εκπρόσωπος των εργαζομένων Π. Καραλευθέρης.
Μιλώντας στο e-ptolemeos.gr, ο συνδικαλιστής της ΝΔ συμπληρώνει ότι «δεν θα κάνουμε σε κανέναν τη χάρη να μετασκευαστεί σε μονάδα φυσικού αερίου». Τόνισε, δε, με νόημα
ότι «θα αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες ώστε να κάψει η Πτολεμαΐδα 5 λιγνίτη, απλώς με νέες τεχνολογίες που θα συμπεριλαμβάνουν ΑΠΕ, πιθανά τη χρήση βιοκαυσίμου και πιθανά τη χρήση ενέργειας ώστε να γίνει ανταγωνιστική. Η Πτολεμαΐδα 5 θα είναι η μονάδα που θα μπαίνει πρώτη στο σύστημα, σε πείσμα πολλών».

Αναφερόμενος στις κυβερνητικές εξαγγελίες περί παύσης της λιγνιτικής παραγωγής το 2028, ο κ. Καραλευθέρης σημείωσε ότι «οι πολιτικές ανάγκες καθορίζουν την ατζέντα, αλλά το να κλείσει η λιγντιτική παραγωγή δεν είναι εύκολη υπόθεση». Παράλληλα, εκτίμησε ότι το business plan της ΔΕΗ θα δείξει ότι η χώρα δεν μπορεί να διασφαλιστεί χωρίς λιγνίτη, έστω κι αν αυτός «δεν μπορεί να έχει την ίδια συμμετοχή που είχε πριν 15-20 χρόνια, η αναγκαιότητα πληρωμής των δικαιωμάτων ρύπων είναι τεράστια».

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη του κ. Καραλευθέρη εδώ.

Γιάννα Παπαδημητρίου
energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου