Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Φωτόπουλος κατά Μητσοτάκη και Χατζηδάκη: Εξυπηρετούν ιδιωτικά συμφέροντα

Αποτέλεσμα εικόνας για Φωτόπουλος κατά Μητσοτάκη και Χατζηδάκη: Εξυπηρετούν ιδιωτικά συμφέροντα 
Προχειρότητα στις αποφάσεις αλλά και εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων καταλόγισε την κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε με τον κ. Πετράκο, επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας
Πελοποννήσου» την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, πριν από την ενημερωτική συνεδρίαση της παράταξης για το μέλλον της ΔΕΗ.
Θυμίζουμε ότι την ερχόμενη Τετάρτη 30 Οκτωβρίου σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου θα συζητηθεί το μέλλον της ΔΕΗ και το κλείσιμο των μονάδων ύστερα από πρόταση της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» την οποία συνυπογράφουν άλλες έξι παρατάξεις.
Ο κ. Φωτόπουλος κατά τη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τη μία μονάδα της Μεγαλόπολης το 2020 και την άλλη το 2028, και επιτέθηκε με δριμύτητα στον κ. Μητσοτάκη, λέγοντας ότι το κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ χωρίς να έχει προηγηθεί μελέτη για το ενεργειακό μέλλον της χώρας αποτελεί απλώς μια κυνική ομολογία εκ μέρους του Πρωθυπουργού αλλά και του αρμόδιου υπουργού ότι εξυπηρετούν ιδιωτικά συμφέροντα.
Ο κ. Φωτόπουλος, αφού ξεκαθάρισε ότι το πρόβλημα δεν είναι οι απολύσεις, λέγοντας ότι κανείς δεν θα απολυθεί από τους εργαζομένους αλλά θα γίνουν εθελούσιες έξοδοι, επεσήμανε ότι θα χαθούν μια για πάντα εκατοντάδες θέσεις εργασίας από το κλείσιμο των μονάδων, ενώ, αναφερόμενος στο μέλλον της Μεγαλόπολης μετά το κλείσιμο των μονάδων, είπε: «Η Μεγαλόπολη θα γίνει ένα απέραντο βιομηχανικό νεκροταφείο. Θα ζουν εκεί μόνο συνταξιούχοι, αφού οι νέοι θα έχουν φύγει».
Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων αναφέρθηκε σε δύο μεγάλα προβλήματα που θα προκύψουν από το κλείσιμο των μονάδων: Πρώτον, θα αυξηθεί η ενεργειακή εξάρτηση της χώρας μας. Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι το 2013 η ενεργειακή εξάρτηση της χώρας μας ήταν στο 52%, ενώ το 2016 στο 72%. Και, δεύτερον, αναφέρθηκε στον κίνδυνο εκτεταμένων διακοπών ρεύματος, καθώς, όπως είπε, η ενέργεια από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας δεν επαρκεί, αφού ακόμα δεν έχει λυθεί το πρόβλημα αποθήκευσης αυτής της ενέργειας. Αναφερόμενος δε στο φυσικό αέριο, θύμισε ότι κατά την κρίση του φυσικού αερίου το 2009, αν δεν υπήρχαν οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, θα υπήρχε σοβαρό πρόβλημα στη χώρα.
Ακόμα, ο κ. Φωτόπουλος θύμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ και δέκα ημέρες μετά παραβρέθηκε στα εγκαίνια του εργοστασίου παραγωγής ενέργειας της «Μητυλιναίος», μετά στα εγκαίνια του ενεργειακού πάρκου της ΕΝΕΛ, αλλά και το γεγονός ότι ο υπουργός κ. Χατζηδάκης φωτογραφήθηκε στο περίπτερο της Protergia στη ΔΕΘ και ότι «σχεδόν εκβιαστικά» πέρασε μια βόλτα από το περίπτερο της ΔΕΗ.

Γαλανιάδη Εύα από το ArcadiaPortal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου