Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Αδαμίδης: Σε πέντε χρόνια η Μεγαλόπολη θα μείνει με τον μισό πληθυσμό

 
O πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ κ. Αδαμίδης έλαβε τον λόγο μετά τον δήμαρχο Μεγαλόπολης κατά την ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για το κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ που έλαβε χώρα στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου.
Ο κ. Αδαμίδης χαρακτήρισε το κλείσιμο των μονάδων της
Μεγαλόπολης «εθνικό» και όχι «τοπικό», και το χαρακτήρισε κεραυνό εν αιθρία, αναφερόμενος στην απόφαση του Πρωθυπουργού να κλείσουν οι μονάδες πολύ νωρίτερα από ό,τι είχε αποφασιστεί. «Σε δύο δεκαετίες έχουν αλλάξει δισεκατομμύρια ευρώ χέρια, πουλώντας αέρα κοπανιστό», είπε, αναφερόμενος στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Χαρακτήρισε όλη την κατάσταση ένα καθαρά χρηματιστηριακό παιχνίδι, και επεσήμανε ότι το ερώτημα είναι γιατί ο πρωθυπουργός της χώρας μας έθεσε το 2028 ως χρονικό όριο, αιφνιδιάζοντας ακόμα και τους περιβαλλοντολόγους της χώρας μας. Πριν από τρεις ημέρες ο Πρωθυπουργός είπε ότι το καύσιμο μετάβασης σε μια καθαρή οικονομία θα είναι το φυσικό αέριο, δηλαδή το εισαγόμενο φυσικό αέριο, με ό,τι αυτό σημαίνει για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και για την οικονομία της.
Υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες κυρίως γεωπολιτικοί. Τα συμφέροντα του φυσικού αερίου τρίβουν τα χέρια τους για την απολιγνιτοποίηση. Και η ΔΕΗ έχει μονάδα φυσικού αερίου, αλλά δεν την αφήνουν να παραγάγει πάνω από 550 MW.
«Με αποφάσεις του Συντονιστικού Δ. Μακεδονίας και Πελοποννήσου έχουμε πει ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην κλείσουμε τις μονάδες.»
Στην Ελλάδα γύρω από τον άνθρακα εργάζονται 4.000 άνθρωποι. Στην Ευρώπη, 200.000. Ποια είναι η πρεμούρα να σταματήσει ο άνθρακας στην Ελλάδα, όταν στην Ευρώπη θα συνεχίσουν να εργάζονται 200.000 άνθρωποι στον άνθρακα μετά το 2028;


Από το http://www.arcadiaportal.gr/news/adamidis-se-pente-hronia-i-megalopoli-tha-meinei-me-ton-miso-plithysmo?fbclid=IwAR1OLQyXfn6MlBUy1WOT9GU1vH-RCSwN0D-ET80saO4PsdW3pSofCYSFLTY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου