Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Των χορτάτων τα παιδιά πριν πεινάσουν τακτοποιούνται


Γι’ αυτό κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν την αξία που έχει ένα πιάτο με φαγητό σε μια οικογένεια.

Γι’ αυτό κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι να ενισχυθεί μια οικογένεια με παιδιά.

Γι’ αυτό κάποιοι δεν αντιμετωπίζουν την  ανθρώπινη αξία, ως θεμελιώδες δικαίωμα.

Γι’ αυτό κάποιοι ενώ διαπίστωσαν πως η εργασία δεν είναι

χόμπι αλλά ανάγκη επιβίωσης, έμειναν στη διαπίστωση.

Το “πολλές και καλές δουλειές” μετουσιώθηκε σε “δεν έχει σημασία πόσα λεφτά βγάζεις” και πως πρέπει να βλέπεις τη ζωή σου λίγο πιο σφαιρικά, λίγο πιο ’’ολιστικά’’ !!!

Ένα κουλουράκι την ημέρα αύξηση κατώτατου μισθού στους κακοπληρωμένους εργαζομένους και συνταξιούχους, αφορολόγητα υπερκέρδη σε αυτούς που λεηλατούν αισχροκερδώντας, τα Ελληνικά νοικοκυριά.

Από ένα - δυο ευρώ αύξηση για ένα - δυο μήνες, γυρίσαμε 30 χρόνια πίσω από το άλμα του πληθωρισμού στο 10,7% και πρόβλεψη για διατήρηση της ακρίβειας έως το 2025.

Η πολυπόθητη ανάπτυξη και το άλμα στο μέλλον, έφερε τη μεθοδευμένη ενεργειακή κρίση, με το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος να καίει τα εισοδήματα, ξεπερνώντας το μισθό χιλιάδων εργαζομένων και συνταξιούχων.

H βίαιη απολιγνιτοποίηση και το target model, κατέστησαν τη χώρα ενεργειακά εξαρτώμενη από τρίτους και έφεραν την ακρίβεια. Το ξεπούλημα, μετά από 71 χρόνια κοινωφελούς έργου της ΔΕΗ, όπως και το πράσινο δάνειο με ρήτρα λιγνίτη, είναι απόδειξη μιας ανώριμης πολιτικής απόφασης και κυβερνητικής ιδεοληψίας, στην προσπάθεια της οριστικής καταδίκης του λιγνίτη.

Η στελέχωση οργανισμών, επιχειρήσεων και ανεξάρτητων αρχών, βασίζεται σε αυστηρά συντεχνιακά κριτήρια, με σκοπό τα κοινωνικά αγαθά να μετατραπούν σε χρηματιστηριακό είδος και να απαξιωθούν για να διευκολύνουν την επίτευξη των στόχων τους.

Το υπερμπόνους πάνω στο μπόνους για τα στελέχη που ξεπούλησαν την κοινωφελή ΔΕΗ, εντάσσεται στο καλές δουλειές, καλές απολαβές, ’’σε μια χώρα που μπορεί να προσφέρει μία εξαιρετική ποιότητα ζωής’’ αλλά οι νεοπροσληφθέντες ’’ολιστικής αντιμετώπισης’’ συνάδελφοι, βρίσκονται χωρίς κανονισμό και σε αναλογία με τους εργολαβικούς που αγγίζει και 1 προς 10.

Από το  ̎οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ να βάλουν πλάτη για τη σωτηρία της επιχείρησης ̎, που οδήγησε στην περικοπή του μειωμένου τιμολογίου (ΓΠ), φτάσαμε να δίνονται αβίαστα 48 εκατομμύρια ευρώ για διαφημίσεις, πλέον τις δωρεές και χορηγίες.

Ακολουθούνται κανόνες πειθαρχικού δικαίου για τους μισθωτούς, ενώ προσφέρουν ασυλία και προαγωγή στους ‘’σπάταλους΄΄ (από)διοργανωτές του Ομίλου.

Αντεργατική συμπεριφορά και φαινόμενα διχασμού στο προσωπικό, εναγκαλισμός και σύσφιξη σχέσεων με τους ’’συνεργάτες’’ εργολάβους - ’’ΑΦΕΝΤΙΚΑ’’, με έμμεσες ή άμεσες αυξήσεις των τιμολογίων προσφερόμενων εργασιών, ως ένδειξη καλής πρόθεσης !!!

Έχουμε αναφερθεί πολλάκις στην άσκηση εξουσίας με το Διευθυντικό δικαίωμα και την έλλειψη σεβασμού προς το προσωπικό, πως έχουν περιέλθει σε παλαιότερες σκοταδιστικές εποχές.

Το λιγότερο κράτος, έγινε κομματικό και συντεχνιακό φέουδο. Το ΕΣΥ μετατράπηκε σε ΕΓΩ και το ΕΜΕΙΣ έγινε επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Τα κοινωνικά αγαθά με κυβερνητική βούληση, μετατράπηκαν σε είδος υπερπολυτελείας και παραδοθήκαν στα κοράκια των αγορών. Το καλάθι για τα νοικοκυριά είναι άγνωστο πότε θα ξαναγεμίσει, όπως είναι άγνωστο και για την υπερσύγχρονη λιγνιτική μονάδα της Πτολεμαΐδας IV, αν τελικά τεθεί σε λειτουργία.

Η ρήτρα ακρίβειας που τεχνηέντως επιβλήθηκε και συντηρείται από τους καθοδηγούμενους ή τους παροπλισμένους κρατικούς μηχανισμούς, απαιτείται να αναχαιτιστεί.

’’Σε μια χώρα που μπορεί να προσφέρει μία εξαιρετική ποιότητα ζωής’’ η κοινωνία βογκάει και φωνάζει πως, χρειάζεται άμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματος.

O φαύλος κύκλος των ακραίων αποφάσεων που διαταράσσει την κοινωνική συνοχή και χρησιμοποιεί τον κοινωνικό αυτοματισμό, επιβάλλεται να κλείσει, όπως και η κάθε μορφή βίας και παρενόχλησης στο χώρο της εργασίας. Η εργοδοτική αυθαιρεσία, έχει ξεφύγει εντελώς. Τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Οι εκβιασμοί, οι απειλές, οι απλήρωτες υπερωρίες, σε βάρος των εργαζομένων, είναι η νέα πρακτική που ακολουθούν βασιζόμενοι στον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη, που έκλεισε το μάτι  στην εργοδοσία.

Επειδή, σκόπιμα κάποιοι διαταράσσουν το περί δικαίου αίσθημα, το ΕΑΜΕ Ε.ΤΕ. Ομίλου ΔΕΗ ταγμένο στον αγώνα της υπεράσπισης και για τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, βρίσκεται συμπαραστάτης στους άνεργους, στους εργαζομένους, στους συνταξιούχους, σε όλες τις οικογένειες και σε όλους τους πολίτες, καταδικάζοντας τις αυταρχικές και μεσαιωνικές τακτικές, που αποδόμησαν τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία.

Συντασσόμενοι στις παραπάνω αρχές και αξίες, ενωμένοι και δυνατοί, μπορούμε να επανέλθουμε στις παλιές κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, αλλά και να πετύχουμε νέες. Ο αγώνας είναι διαρκής και επίπονος αλλά αφορά το μέλλον μας. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Α.Μ.Ε.  Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου