Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

ΔΕΗ: Η μόνη απάντηση στην περιβαλλοντική κρίση είναι ανανεώσιμη ενέργεια και εξοικονόμηση

ΔΕΗ: Η μόνη απάντηση στην περιβαλλοντική κρίση είναι ανανεώσιμη ενέργεια και εξοικονόμηση

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου απευθύνει φέτος προσκλητήριο αφύπνισης και δράσης σε παγκόσμια κλίμακα για την προστασία και αποκατάσταση του πλανήτη μας. Ο όμιλος ΔΕΗ απόλυτα ευθυγραμμισμένος με τον στόχο αυτό, συνεχίζει να ενεργεί με υπευθυνότητα και συνέπεια για τη διατήρηση και ενίσχυση υγιών οικοσυστημάτων σε όλους τους τομείς επιρροής του. Εντατικοποιεί τις επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές

Ενέργειας, ενισχύει την εγκατεστημένη ισχύ αιολικών και φωτοβολταϊκών, επιταχύνει τις επενδύσεις στα δίκτυα για την υποδοχή νέων ΑΠΕ και διατηρεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης. Παράλληλα, εξακολουθεί να αναλαμβάνει ουσιαστικές πρωτοβουλίες για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στο σύνολο των δραστηριοτήτων του, με ιδιαίτερη έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας και την ανάπλαση και αποκατάσταση περιοχών.

Επενδύει στη καθαρή και οικονομικά προσιτή ενέργεια για όλους

Η περιβαλλοντική κρίση έχει μόνο μια απάντηση: την επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης μέσα από την ενίσχυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Η ΔΕΗ συμβαδίζει πλήρως με τον στόχο της ΕΕ για επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης με μέγιστη κοινωνική συμμετοχή και περιβαλλοντική προστασία. Η τρέχουσα ενεργειακή κρίση κατέστησε αναγκαία την επιτάχυνση του ενεργειακού σχεδιασμού και επέτεινε την περαιτέρω εντατικοποίηση των επενδύσεων στην υλοποίηση έργων ΑΠΕ ώστε η χώρα μας να απεξαρτηθεί γρηγορότερα από τα ορυκτά καύσιμα και τις εισαγόμενες κρίσεις.

Το ύψος των επενδύσεων του Ομίλου σε ΑΠΕ αυξήθηκε 12,7% το α’ τρίμηνο του 2022, ενώ έχει ήδη εξασφαλίσει από πλευράς αδειοδότησης την υλοποίηση έργων ΑΠΕ ισχύος 4GW, που αντιπροσωπεύει το 80% της ισχύος που έχει θέσει ως στόχο μέχρι το 2026. Κατασκευάζει ήδη 355MW, εκ των οποίων περίπου 290MW αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2022, ανεβάζοντας τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ στα 489MW έως το τέλος του έτους.

 

www.insider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου