Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Τσίπρας σε βουλευτές ΝΔ: Είστε κορόιδα - Δεν γίνατε κι εσείς «γαλάζια golden boys» όπως ο πρόεδρος της ΔΕΗ

tsipras

 «Είστε κορόιδα εσείς οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Δεν πήγατε κι εσείς να γίνετε γαλάζια golden boys και κάθεστε εδώ και παριστάνετε τους βουλευτές. 360.000 € "καθαρίζει" ο πρόεδρος της ΔΕΗ», είπε ο Αλέξης Τσίπρας

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τα «γαλάζια golden boys» στο δημόσιο εξαπέλυσε κατά την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας

χαρακτηριστικά ότι ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, «καθαρίζει» 360.000 ευρώ ετησίως, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πολύ λιγότερα.

Μάλιστα χαρακτήρισε «κορόιδα» τους γαλάζιους βουλευτές που ενώ ο κ. Στάσσης παίρνει τέτοιο μισθό εκείνοι είναι απλά βουλευτές. «Είστε κορόιδα εσείς οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Δεν πήγατε κι εσείς να γίνετε γαλάζια golden boys και κάθεστε εδώ και παριστάνετε τους βουλευτές. 360.000 € "καθαρίζει" ο πρόεδρος της ΔΕΗ μαζί με τα μπόνους. Και γιατί να ιδρώσει αυτός ο κύριος αν τα βγάζει πέρα ο μέσος Έλληνας που παίρνει 700 € και πρέπει να δώσει στην ΔΕΗ 600 ευρώ. Στα παλιά του υποδήματα και στα δικά σας παλιά υποδήματα», είπε συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ακόμα μεταξύ άλλων:

«27 δ/ντές είχε η ΔΕΗ το ‘19, τώρα έχει 105. Μετατρέψατε τη ΔΕΗ από επιχείρηση κοινής ωφέλειας σε επιχείρηση ωφέλειας των γαλάζιων golden boys και των ιδιωτών επενδυτών. Που κερδίζουν πάνω στη συμφορά που έχει βρει κάθε νοικοκυριό, κάθε μικρομεσαίο επαγγελματία, τους αγρότες, τους μισθωτούς, τους εργαζόμενους. Πουλήσατε το 49% του ΔΕΔΔΗΕ σε fund το οποίο, χωρίς κανένα ρίσκο και δέσμευση επενδύσεων, ούτε τεχνογνωσία, απλά θα «γράφει» κέρδη κάθε χρόνο. Tι καταφέρατε; Να βυθίσετε τη χώρα σε ενεργειακή φτώχεια».

 

 

www.alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου