Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες οδεύει η Volterra

Στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες οδεύει η Volterra

Το χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ περνά στη θυγατρική της ΔΕΗ. Η δύναμη των αιολικών πάρκων της Volterra είναι συνολικής ισχύος 36 ΜW ενώ έχει σε τροχιά ανάπτυξης έργα 150 MW. Μικρό ενδιαφέρον για το χαρτοφυλάκιο πελατών.

Μετά από πολλούς μήνες εμπρός-πίσω, η πώληση του χαρτοφυλακίου

των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Volterra, την οποία «τρέχει» η Eurobank, βρίσκεται προ των πυλών με τη ΔΕH Ανανεώσιμες να προκρίνεται για την απόκτησή της.

Η σχέση της ΔΕH Ανανεώσιμες με τη Volterra κρατούν από το 2019, όταν η πρώτη εξαγόρασε το 45% των αιολικών πάρκων της προς πώληση εταιρείας στην Αιτωλοακαρνανία και τη Βοιωτία. Η δύναμη των αιολικών πάρκων της Volterra, θυγατρικής του ομίλου AVAX, είναι συνολικής ισχύος 36 ΜW, ενώ έχει σε τροχιά ανάπτυξης Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας 150 MW.

Στην τελική φάση της διαδικασίας για την πώληση της Volterra είχαν περάσει η ΔΕH Ανανεώσιμες και ο ισπανικός πολυεθνικός ενεργειακός όμιλος Iberdrola. «Εξαρχής η ζυγαριά έγερνε προς τη ΔΕH Ανανεώσιμες, εξαιτίας της υφιστάμενης μετοχικής σχέσης με τη Volterra στα αιολικά», αναφέρει στο Euro2day.gr πηγή με γνώση της διαδικασίας. Αξίζει να αναφερθεί ότι και οι δύο προσφορές -ΔEΗ Ανανεώσιμες και Iberdrola- είχαν κριθεί ικανοποιητικές.

Στα αζήτητα…

Μπορεί το χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ της Volterra να προσέλκυσε το ενδιαφέρον των υποψήφιων επενδυτών, η εικόνα όμως είναι εντελώς διαφορετική για την εμπορική δραστηριότητα ως παρόχου ενέργειας της προς πώληση εταιρείας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ενδιαφέρον χαρακτηρίζεται άτονο και αν υπάρξει αίσιο τέλος, το retail κομμάτι θα περάσει στον έλεγχο ενός από τους μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους του κλάδου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Volterra, που ανήκει στον όμιλο AVAX, διαθέτει μερίδιο στην εναλλακτική αγορά παροχών ενέργειας κοντά στην περιοχή του 2,5% και η διαδικασία πώλησης έχει ξεκινήσει από το 2021.

 

 

Αναστασία Παπαϊωάννου 

www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου