Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

ΔΕΗ: Ένα με το μέλλον και την κοινωνία


Τους στενούς δεσμούς της με την ελληνική κοινωνία θέτει ως προτεραιότητα η ΔΕΗ, μια επιχείρηση που στέκεται πάντα αρωγός στα δύσκολα, στη μακρά διαδρομή της η οποία είναι συνυφασμένη με τον εξηλεκτρισμό και την πρόοδο της χώρας.

Στην ιεράρχηση των στόχων της, στις πρώτες θέσεις έχει τοποθετήσει την κοινωνική ευημερία και τη δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης και αμοιβαίου οφέλους με τους πολίτες, επιδιώκοντας μέσα από τις δράσεις της να προσφέρει μια σειρά από προγράμματα που στοχεύουν στην ανάπτυξη του τόπου.

Στο πλαίσιο αυτό, τον Μάρτιο του 2021, μετά τον καταστροφικό σεισμό στη Θεσσαλία, η ΔΕΗ ανέλαβε την ανοικοδόμηση τριών σχολείων στην Ελασσόνα και τον Τύρναβο. Ενίσχυσε, επίσης, το ΕΣΥ κατά τη διάρκεια της πανδημίας με 5 εκατ. ευρώ, με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης του κορονοϊού. Μάλιστα, με την εξέλιξη της πανδημίας, ήταν η πρώτη στην Ελλάδα που θέσπισε μέσω της συλλογικής σύμβασης, το καθεστώς της τηλεργασίας.

Το καλοκαίρι του 2021 ανέλαβε ανάδοχος αποκατάστασης και αναδάσωσης για τις περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια, με 3,4 εκατ. ευρώ, για την υλοποίηση αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων, σε περιοχή έκταση 34.866 στρεμμάτων στηρίζοντας έμπρακτα την εθνική προσπάθεια για την άμεση ανασυγκρότηση και αποκατάσταση των εκτάσεων που επλήγησαν.

Επιπλέον, μέσω του Project Paralies, έχει υιοθετήσει τις παραλίες Αγ. Νικολάου στην Αρτέμιδα και Μπλε Λιμανάκι στη Ραφήνα (επλήγη από τις φωτιές στο Μάτι), αναλαμβάνοντας τον καθαρισμό τους αλλά και την τοποθέτηση ειδικών κάδων για χωριστή συλλογή απορριμμάτων. Ενδεικτικά, από την 1η Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου, συλλέχθηκαν συνολικά 8.213 αποτσίγαρα, 6.649 πλαστικά κομματάκια και 1.851 καλαμάκια.

Ακόμη, η ΔΕΗ συνεχίζει να επιδεικνύει υψηλό αίσθημα ευθύνης ανταποκρινόμενη στο αίτημα των τοπικών φορέων για την αποκατάσταση των περιοχών της Αρχαίας Ολυμπίας με τη φύτευση 80.000 νέων δεντρυλλίων ελιάς. Ανέλαβε και τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού των αλιέων τη Αμοργού, προκειμένου να τον χρησιμοποιήσουν για την αποκομιδή των απορριμμάτων από τις ακτέ και τις θάλασσες του νησιού _ άλλη μία δράση με στόχο την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών για την αντιμετώπιση της ολοένα αυξανόμενης ρύπανσης των ακτών από πλαστικά και τη υπεραλίευσης στο Αιγαίο.

Παράλληλα, με στόχο την την ενίσχυση της ακεραιότητας και την προαγωγή της εταιρικής πολιτικής κατά της διαφθοράς προχώρησε τον Απρίλιο του 2021, στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασία με τη Διεθνή Διαφάνεια Ελλάδος. Στις πολλές δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας της ΔΕΗ που έχουν στο επίκεντρό τους τον άνθρωπο, ο όμιλος προχώρησε τα Χριστούγεννα του 2021, στην δράση «Ένα με τα παιδιά», κάνοντας δωρεά 1 εκατ. € σε εννέα σωματεία για τα παιδιά: Δεσμό , ΕΛΕΠΑΠ, Ελίζα, Κιβωτός του Κόσμου, Μαζί για το Παιδί, Make a Wish, Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας (πρώην ΠΙΚΠΑ), Παιδικά Χωριά SOS και Χαμόγελο του Παιδιού.

Επίσης, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 η ΔΕΗ έφερε στο …φως έναν από τους πιο ιστορικούς χάρτες του ελλαδικού χώρου: Τον «Γεωγραφικό Πίνακα της Ελλάδας» του Άνθιμου Γαζή (έκδ. 1810). Ο «Πίνακας» αποτελεί μαζί με τη Χάρτα του Ρήγα έναν από τους δύο πρώτους χάρτες που απεικονίζουν τον ελλαδικό χώρο και τυπώνονται στην ελληνική γλώσσα. Το 9ο από τα 10 σωζόμενα αντίτυπα του χάρτη σε όλο τον κόσμο αποτελεί μέρος της Συλλογής της ΔΕΗ, το οποίο περίπου δύο χρόνια μετά τις διαδικασίες ψηφιοποίησης και συντήρησης του σπουδαίου πολιτιστικού έργου, η επιχείρηση το μοιράστηκε με όλους τους Έλληνες.

Επιπλέον, όσον αφορά στις υπηρεσίες της ίδιας της επιχείρησης, κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, η ΔΕΗ ενίσχυσε την εξυπηρέτηση των πελατών της με:

  • Δωρεάν τηλεφωνική εξυπηρέτηση στο 800-900-1000.
  • 24ωρη λειτουργία Αυτόματης Ψηφιακής Βοηθού μέσω του dei.gr , του Facebook και του Viber.
  • Προγραμματισμένα ραντεβού σε 74 καταστήματα και διεύρυνση του ωραρίου έως τις 8 μ.μ. σε 38 καταστήματα.
  • Εφαρμογή έκτακτων μέτρων οικονομική ελάφρυνση προσφέροντας δωρεάν πάγιο και εκπτώσεις στα τιμολόγιά της.

Η ΔΕΗ βρίσκεται πάντα κοντά στην κοινωνία, φροντίζοντας για την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στους πελάτες της (νοικοκυριά, επιχειρήσεις και βιομηχανία) μέσα από το δίκτυό της. Οι άνθρωποί της δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να τους εξυπηρετήσουν όπου υπάρχει ανάγκη, κάτω από όλες τις συνθήκες, στη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας, αλλά και με τα ακραία κλιματικά φαινόμενα, τις απειλητικές χιονοπτώσεις, τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές που όλοι βιώσαμε πρόσφατα.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου