Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Την Πέμπτη η απόφαση για την προσωρινή διαταγή - Η ΔΕΗ ισχυρίζεται ότι θα καταστραφεί οικονομικά

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Την Πέμπτη η απόφαση για την προσωρινή διαταγή - Η ΔΕΗ ισχυρίζεται ότι θα καταστραφεί οικονομικά 

Την Πέμπτη η πολύ κρίσιμη απόφαση για την προσωρινή διαταγή που ζητούν οι ενώσεις καταναλωτών για τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Μία απόφαση που θα επηρεάσει άμεσα όλες τις κοινωνικές ομάδες, ιδιαίτερα τις ευπαθείς που έχουν βρεθεί κάτω από τη μέγγενη της ρήτρας αναπροσαρμογής της ΔΕΗ, θα λάβει την Πέμπτη τελικά το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Πρόκειται για την απόφαση προσωρινής διαταγής την

οποία ζητούν ενώσεις καταναλωτών και φορείς, προκειμένου να μην επιβαρύνονται άλλο δυσθεώρητα οι πολίτες. Το δικαστήριο καλείται να κρίνει αν θα πρέπει να συνεχίσει να κόβεται η παροχή ρεύματος για όσους δεν πληρώσουν την ρήτρα αναπροσαρμογής, μέχρι και την 6η Ιουλίου, όποτε και αναμένεται τελικά να συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα για το ζήτημα.

Η απόφαση επί της προσωρινής διαταγής θα εκφωνηθεί στις 12:30 το μεσημέρι. Σε περίπτωση που η ελληνική Δικαιοσύνη αρνηθεί το επίμαχο αίτημα, δεκάδες πολίτες θα βρεθούν όμηροι της ρήτρας αναπροσαρμογής, επιτρέποντας στη ΔΕΗ να πιέζει εξαντλητικά τους ήδη εξουθενωμένου οικονομικά πολίτες.

Επί του ζητήματος κατέθεσε και ο Πρόεδρος εργαζομένων ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αναφορικά με τις εντολές της επιχείρησης γύρω από τους οφειλέτες. Όπως επεσήμανε, ούτε καν οι ευπαθείς ομάδες δεν έχουν διαφορετική μεταχείριση, αφού ακόμα κι ασθενείς σε μηχανική υποστήριξε θα πρέπει να έχουν το λογαριασμό στο πόνο να τους για να επιτύχουν κάποια ρύθμιση.

Αναφορικά με τους προπηλακισμούς που δέχονται συνάδελφοι του, επιχείρησε να τους υπερασπιστεί, λέγοντας: «Εντολές εκτελούν. Ανεξάρτητου τιμολογίου, ανεξάρτητου πελάτη, εάν ο καταναλωτής δεν πληρώσει το σύνολο του τιμολογίου, του κόβεται το ρεύμα». Σύμφωνα με το μάρτυρα, ο αριθμός των οφειλετών που θα μείνουν χωρίς ρεύμα είναι υπέρογκος. «Λαμβάνουμε καθημερινά εντολές για διακοπή ρεύματος. 500 μόνο στην Αττική και 1.500 σε όλη τη χώρα» είπε.

Εξήγησε δε πως «παρά τα μέτρα που λαμβάνονται, οι διακοπές ρεύματος συνεχίζονται σε καθημερινή βάση» καθώς οι υπάλληλοι της επιχείρησης δεν μπορούν να κάνουν τα «κλειστά μάτια» ούτε να αρνηθούν να εκτελέσουν ρητή εντολή. Ως προς τον ισχυρισμό της ΔΕΗ ότι τίθεται ζήτημα οικονομικής καταστροφής της εταιρίας, μέχρι την απόφαση του δικαστηρίου, ο μάρτυρας τον χαρακτήρισε «αστείο» εξηγώντας πως πρόκειται για μια εταιρίας με πάνω από 5,5 εκατομμύρια πελάτες.

News247.gr 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου