Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Η ΔΕΗ εξετάζει πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών - Απάντηση σε δημοσιεύματα

Η ΔΕΗ εξετάζει πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών - Απάντηση σε δημοσιεύματα

Η ΔΕΗ εξετάζει το ενδεχόμενο λανσαρίσματος προγράμματος επαναγοράς ιδιών μετοχών, όπως αναφέρει η διοίκηση της Επιχείρησης σε απάντηση δημοσιευμάτων.

Σύμφωνα με τη σχετική επιστολή της ΔΕΗ στην Επιτροπή

Κεφαλαιαγοράς, εξετάζεται η θέσπιση προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών, χωρίς να έχει ληφθεί ακόμα σχετική απόφαση.

Η ΔΕΗ θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση σε περίπτωση λήψης σχετικής απόφασης.

Συμφωνία τροποποίησης των όρων τιτλοποίησης απαιτήσεων έως 60 ημέρες

Νωρίτερα την Τετάρτη, η ΔΕΗ ανακοίνωση πως στις 29 Ιουνίου 2022, συμφώνησε με την JP Morgan και ορισμένα άλλα μέρη της συναλλαγής την τροποποίηση των όρων της συναλλαγής τιτλοποίησης απαιτήσεων έως 60 ημέρες, σε σχέση, μεταξύ άλλων, με (i) την αύξηση του ποσού χρηματοδοτικής δέσμευσης υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας από €200 εκατομμύρια σε €300 εκατ. (ii) τη μείωση των πληρωτέων ποσών των τόκων επί του αντλούμενου κεφαλαίου και (iii) την παράταση της ημερομηνίας λήξης της συναλλαγής έως τον Ιούνιο του 2025.

Η εν λόγω συναλλαγή τιτλοποίησης πραγματοποιήθηκε αρχικά από τη ΔΕΗ Α.Ε. στις 18 Νοεμβρίου 2020 με ορισμένες οντότητες και ενδιάμεσα νομικά πρόσωπα της JP Morgan να ενεργούν ως φορέας διαχείρισης (administrative agent) και επενδυτές, την Finacity Corporation να ενεργεί ως φορέας υποβολής αναφορών (reporting agent) και την PPC Energy Finance DAC να ενεργεί ως εκδότης.

Η άντληση των κεφαλαίων θα πραγματοποιείται σύμφωνα με τους όρους της συναλλαγής τιτλοποίησης.

 

www.insider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου