Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Συνταξιούχοι Σύμης σε Τσίπρα: Η σύνταξη φθάνει μόνο για τη ΔΕΗ

tsipras1

«Φθάσαμε να πληρώνουμε ενοίκιο στο σπίτι μας» ανέφεραν χαρακτηριστικά σημειώνοντας επιπλέον ότι έτσι όπως έχει έρθει η κατάσταση δεν μπορούν να βοηθούν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους όπως έκαναν πριν

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι κάτοικοι της Σύμης στον Αλέξη Τσίπρα, που από το πρωί πραγματοποιεί περιοδεία στα Δωδεκάνησα. Συζήτησαν, έβγαλαν φωτογραφίες μαζί του και ζήτησαν την συμπαράστασή του στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Κορυφαίο θέμα για όλους τους κατοίκους η ακρίβεια, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ και η εκτόξευση της τιμής των καυσίμων.

“Τα πετρέλαια από 0,60 λεπτά πήγαν στο 1,12. Αν συνεχίσει έτσι θα χάσει τις εκλογές ο Μητσοτάκης και το λέω εγώ που είμαι νεοδημοκράτης” είπε ο ιδιοκτήτης του πλοίου που κάνει την τοπική γραμμή Σύμη-Ρόδο.

“Κόσμος, τουρισμός υπάρχει. Λεφτά δεν έχει ο κόσμος. Δείχνουμε ότι είμαστε καλά αλλά οικονομικά πατώσαμε” ανέφερε ιδιοκτήτρια καταστήματος τουριστικών ειδών υπογραμμίζοντας ότι ο μεγάλος βραχνάς είναι η ΔΕΗ. “Μας ήρθε 8.500 ευρώ ΔΕΗ με ρήτρα αναπροσαρμογής 2.800 όταν μέχρι τώρα πληρώναμε 3 χιλιάδες. Και στο κρεοπωλείο ήρθε 4μηνο 12 χιλιάδες όταν πλήρωναν μέχρι 4 χιλιάδες. Όλα τρεις φορές πάνω” ανέφερε.

Μεγάλο θέμα για τους κατοίκους και η άνοδος των αντικειμενικών αξιών αφού εκτόξευσε τον ΕΝΦΙΑ και ανέφεραν την χαρακτηριστική περίπτωση σε ένα οικόπεδο 4 στρεμμάτων που από 100 χιλιάδες αντικειμενική έφθασε το 1 εκατομμύριο με αποτέλεσμα ο ΕΝΦΙΑ από 400 ευρώ να πάει στα 5 χιλιάρικα.

Την ίδια εξαιρετικά δύσκολη εικόνα μετέφερε στον Αλέξη Τσίπρα και μια παρέα συνταξιούχων. “Η σύνταξη φθάνει για την ΔΕΗ. Μόνο για την ΔΕΗ. Φθάσαμε να πληρώνουμε ενοίκιο στο σπίτι μας” ανέφεραν χαρακτηριστικά σημειώνοντας επιπλέον ότι έτσι όπως έχει έρθει η κατάσταση δεν μπορούν να βοηθούν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους όπως έκαναν πριν.

Αντίστοιχη εικόνα μετέφερε στον Α.Τσίπρα και άλλη κάτοικος που είδε τον λογαριασμό της ΔΕΗ σε κλειστό σπίτι να της έρχεται 750 ευρώ “και να καλούν από τα δικηγορικά γραφεία και να πιέζουν” όπως είπε.


Κάτοικοι και καταστηματάρχες τέλος μετέφεραν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ την ανησυχία τους για την τουρκική προκλητικότητα που έχει συνέπεια στον τουρισμό του νησιού αλλά και με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Γιατί να δώσουμε όπλα κατά της Ρωσίας και να μείνουμε στιγματισμένοι για πάντα από την κίνηση αυτή αναρωτήθηκε καταστηματάρχης της Σύμης και τόνισε χαρακτηριστικά: “Η μητέρα μου είναι δεξιά. Πολύ δεξιά. Πιο δεξιά δεν γίνεται. Αυτό το καταδικάζει”.

 

www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου