Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

14,631 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη του ΑΔΜΗΕ στο α' τρίμηνο - Διανομή προμερίσματος

 
Στα 14,631 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη του ΑΔΜΗΕ για το α’ τρίμηνο. Σύμφωνα, μάλιστα, με τη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ, τα θετικά αποτελέσματα του α’ τριμήνου προϊδεάζουν για υψηλή κερδοφορία για όλη τη χρήση του
2017.
Με αυτό το δεδομένο, το ΔΣ του ΑΔΜΗΕ, όπως ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα, αποφάσισε τη διανομή προμερίσματος σε ποσοστό 50% των καθαρών κερδών που ανήλθαν στα 14,631 εκατ. ευρώ, ήτοι ποσού 7,315 εκατ. ευρώ.
Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ έχει ως εξής:
Τη διανομή προμερίσματος αποφασίζει το ΔΣ του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) μετά την εμφάνιση θετικών αποτελεσμάτων για το α’ τρίμηνο του έτους, που προϊδεάζουν για υψηλή κερδοφορία για ολόκληρη τη χρήση του 2017, ενός μεταβατικού έτους για τον Διαχειριστή  λόγω των αλλαγών στο ιδιοκτησιακό του καθεστώς, μετά τον διαχωρισμό του από τη ΔΕΗ, την εισαγωγή του στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών μέσω της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών και την είσοδο του στρατηγικού επενδυτή, StateGridofChina, στο μετοχικό του κεφάλαιο με ποσοστό 24%.
Συγκεκριμένα, το ΔΣ  μετά την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων α’ τριμήνου, αποφασίζει τη διανομή προμερίσματος σε ποσοστό 50% των καθαρών κερδών που ανήλθαν στα 14,631 εκατ. ευρώ, ήτοι ποσού 7,315 εκατ. ευρώ.

ΑΠΟ  https://energypress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου