Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

ΔΕΗ: Συνέδριο στις 9 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη για τις Επενδυτικές Ευκαιρίες στη ΝΑ Ευρώπη

Η ΔΕΗ, σε συνεργασία με την ΔΕΘ-Helexpo και το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) διοργανώνει το στρατηγικό Συνέδριο: "Επενδυτικές Ευκαιρίες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη: Τάσεις και προκλήσεις στον ενεργειακό τομέα" (Investment Oppurtunities in SE Europe: Trends and Challenges in the Energy Sector). 

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου, από τις 9 το πρωί ως τις 16:00, στο Μουσείο Μακεδονικής Σύγχρονης Τέχνης, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ, υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Μεταξύ των ομιλητών αναμένεται να είναι κορυφαία στελέχη της εγχώριας και διεθνούς επιχειρηματικής ενεργειακής κοινότητας από εταιρείες προμήθειας ηλεκτρισμού, παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ, διεθνείς τραπεζικούς οργανισμούς, κινεζικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται και στη χώρα μας, καθώς και ανώτατοι πολιτικοί παράγοντες.

Το Συνέδριο εντάσσεται στο πρόγραμμα των επίσημων εκδηλώσεων της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και στοχεύει να αναδείξει τις επενδυτικές ευκαιρίες και προκλήσεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΔΕΗ φιλοδοξεί να έχει εκσυγχρονιστικό και πρωταγωνιστικό ρόλο όχι μόνο στην ανοικοδόμηση του ενεργειακού περιβάλλοντος, αλλά και στην αναπτυξιακή προοπτική.
Διαμέσου του πρωταγωνιστικού της ρόλου στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η ΔΕΗ φιλοδοξεί να σηματοδοτήσει το πλαίσιο επέκτασης των επενδύσεων, με κύριο στόχο τη μεγιστοποίηση των συνεργειών και την αναβάθμιση των δικτύων ενέργειας.
Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι «πραγματεύεται την ανάδειξη της γεωγραφικής θέσης της Ελλάδας ως πύλης και ενεργειακού κόμβου για τα Βαλκάνια και την Ευρώπη καθώς και των ευκαιριών που παρουσιάζει η δυναμική διαμόρφωση του ενεργειακού χάρτη στην ευρύτερη περιοχή.»
Η θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:
1) Τάσεις κι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
2) Προοπτικές κι επενδυτικές ευκαιρίες στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της ΝΑ Ευρώπης.
- Παραγωγή ενέργειας στη ΝΑ Ευρώπη: Ευκαιρίες και Προκλήσεις.
- Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: Πηγές και Αποθήκευση.
- Χρηματοδοτικά εργαλεία άμεσων και έμμεσων επενδύσεων στον ενεργειακό τομέα.
Το Συνέδριο υλοποιείται με την επιστημονική υποστήριξη του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ) βάσει των πιστοποιημένων προτύπων ποιότητας και βιώσιμης διαχείρισης εκδηλώσεων: ISO9001, ISO14001 και ISO20121.
Το αναλυτικό πρόγραμμα και τις ώρες του Συνεδρίου θα ανακοινωθεί στο επόμενο διάστημα. Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου