Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

«Μπόνους» για Μυτιληναίο – Στασινόπουλο και… ΔΕΗ από το ράλι του αλουμινίου σε υψηλό 2,5 ετών

μυτιληναίος 
Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2014 ανήλθε σήμερα, Τρίτη, η τιμή του αλουμινίου, καθώς οι αναλυτές βλέπουν ενόψει μείωση προσφοράς και ισχυρή ζήτηση από την Κίνα.
Ειδικότερα, σκαρφάλωσε μέχρι τα 2.007 δολάρια ο τόνος, για να υποχωρήσει ελαφρά στη συνέχεια στα 1.992 δολάρια, με κέρδη 1,4%.
Η άνοδος της τιμής ευνοεί ελληνικές εταιρείες όπως η
Αλουμίνιον της Ελλάδος (ΑτΕ) του ομίλου Μυτιληναίος και η ΕΛΒΑΛ του ομίλου Στασινόπουλου.
Αφενός, αυξάνει την αξία των αποθεμάτων, βελτιώνοντας τον ισολογισμό τους και αφετέρου προσφέρει τη δυνατότητα για μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους, υπό την αίρεση πάντα του ανταγωνισμού.
Ταυτόχρονα, όμως, η άνοδος του μετάλλου ωφελεί και την ΔΕΗ. Γιατί συμβαίνει αυτό; Η συμφωνία προμήθειας που υπέγραψε με την ΑτΕ προβλέπει ρήτρα τιμής αλουμινίου. Αυτή ανέρχεται σε 1,25 ευρώ ανά μεγαβατώρα που θα εισπράττει η ΔΕH, για κάθε 100 δολάρια μέσης τιμής μετάλλου, όταν η μέση ετήσια τιμή στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου (LME) υπερβαίνει τα 1.800 δολάρια ο τόνος.
Άρα λοιπόν, η συνολική τιμή προμήθειας ανεβαίνει, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να εισπράττει περισσότερα έσοδα από τον πελάτη με τη μεγαλύτερη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα.

http://mononews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου