Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

ΑΔΜΗΕ Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για τους έξυπνους μετρητές

 
Στην αγορά των έξυπνων μετρητών ηλεκτρικού ρεύματος έχει εισχωρήσει δυναμικό ο πρώην ισχυρός άνδρας της Vodafone, Γιώργος Κορωνιάς.
Στην αγορά των έξυπνων μετρητών ηλεκτρικού ρεύματος έχει εισχωρήσει δυναμικό ο πρώην ισχυρός άνδρας της Vodafone, Γιώργος Κορωνιάς, μέσω της εταιρίας Meazon, η οποία πρόσφατα
ανέλαβε την εγκατάσταση ψηφιακών μετρητών στα ακίνητα της Eurobank Properties, όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές, και στοχεύει στο μεγάλο έργο των 7,5 εκατ. μετρητών, της ψηφιοποίησης όλης της κατανάλωσης ηλεκτρισμού της χώρας, όταν και όποτε το  προκηρύξει ο ΔΕΔΔΗΕ. 
Οι έξυπνοι μετρητές είναι οι συσκευές που θα αντικαταστήσουν τα γνωστά σε όλους ρολόγια της ΔΕΗ, τα οποία πλέον ανήκουν στο ΔΕΔΔΗΕ. Ήδη “τρέχει” ο διαγωνισμός για το πιλοτικό πρόγραμμα εγκατάστασης των 180.000 έξυπνων μετρητών- που βρίσκεται μεν σε καταληκτικό στάδιο αλλά δεν τελεσφορεί εξ αιτίας των συνεχών ενστάσεων και προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας. 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στους πελάτες της Meazon, εταιρίας που λειτουργεί από το 2012, συγκαταλέγονται όμιλοι όπως η ισπανική Endesa, ενώ στους σχεδιασμούς της είναι να συμμετάσχει στον μεγάλο διαγωνισμό του ΔΕΔΔΗΕ για τα 7,5 εκατ. μετρητές. 
Η προκήρυξη του εν λόγω διαγωνισμού, ενός έργου που η αξία του μπορεί να πλησιάζει το 1 δισ. ευρώ, έχει  αναβληθεί πολλές φορές, άλλωστε πρώτα πρέπει να τελιεώσει το μικρότερο - πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο επίσης “τρέχει” εδώ και χρόνια. 
Πάντως σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΔΕΔΔΗΕ ο διαγωνσιμός γαι το μεγάλο πρότζεκτ θα μπορούσε να ξεκινήσει και το 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου