Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Στις 17 Οκτωβρίου η ανάδειξη του προτιμητέου επενδυτή για τους λιγνίτες της ΔΕΗ -Το χρονοδιάγραμμα και οι όροι συμμετοχής


Μέχρι τις 17 Οκτωβρίου αναμένεται να ανακηρυχθεί ο προτιμητέος επενδυτής για την κάθε μια από τις δύο εταιρείες που συστάθηκαν και διατίθενται προς πώληση με διαδικασία εξπρές 5 μήνων. Αυτό αποφασίστηκε χθες από το κρίσιμο ΔΣ της ΔΕΗ το οποίο ενέκρινε το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα και τα βήματα της πώλησης.
Συγκεκριμένα η αρχή θα γίνει την επόμενη εβδομάδα με τη δημοσίευση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος, θα ακολουθήσει η κατάρτιση της short list και η διαδικασία των δεσμευτικών προσφορών που θα καταλήξει με την ανάδειξη των προτιμητέων τον Οκτώβριο. Τα στάδια του διαγωνισμού είναι:
1. Δημοσίευση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος (31 Μαΐου)
2. Υποβολή ερωτήσεων από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές (11 Ιουνίου)
3. Υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος (21 Ιουνίου)
4. Συνεδρίαση ΔΣ για
  • Έγκριση προεπιλεγέντων Επενδυτών
  • Καθορισμό διαδικασίας υποβολής Δεσμευτικών προσφορών (3 Ιουλίου)
5.Ανακοίνωση Προεπιλεγέντων Επενδυτών (3 Ιουλίου)
6.Πρόσκληση υποβολής δεσμευτικών προσφορών (5 Ιουλίου)
7. Συνεδρίαση ΔΣ για
  • Έγκριση σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών (SPA)
  • Καθορισμό διαδικασίας οικονομικής αξιολόγησης (20 Σεπτεμβρίου)
8. Υποβολή δεσμευτικών προσφορών (1 Σεπτεμβρίου)
9. Ανάδειξη προτιμητέου επενδυτή (17 Οκτωβρίου)
Σημειώνεται ότι στη χθεσινή συνεδρίαση εγκρίθηκαν επίσης τα βασικά στοιχεία της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος με τους όρους για τη συμμετοχή στη διαδικασία. Μεταξύ άλλων προβλέπονται συγκεκριμένοι όροι οικονομικής φερεγγυότητας, ενώ δεν υπάρχουν περιορισμοί για εμπειρία στην παραγωγή ηλεκτρισμού καθώς επιτρέπεται οι εταιρείες να αγοραστούν ακόμη και από funds. Επίσης προβλέπεται ότι μια εταιρεία ή φυσικό πρόσωπο δεν μπορεί να μετέχει σε περισσότερα του ενός σχήματα που λαμβάνουν μέρος στο διαγωνισμό για λόγους ανταγωνισμού. Τέλος όπως διευκρινίστηκε δεν υπάρχει δυνατότητα οι εταιρείες που δημιουργήθηκαν να διαλυθούν και να επανενωθούν με τη ΔΕΗ (πχ σε περίπτωση αποτυχίας του διαγωνισμού)
 
energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου