Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Πετράκος: Κ. Σταθάκη και κ. Παναγιωτάκη, δεν γνωρίζετε ότι οι οχιές δαγκώνουν;


Αποτέλεσμα εικόνας για πετρακος λαε
Για τα όσα δημοσιεύτηκαν αναφορικά με την έκθεση της McKinsey για τη ΔΕΗ τοποθετήθηκε ο Θανάσης Πετράκος, τομεάρχης ενέργειας της ΛΑΕ.
Όπως δήλωσε σχετικά:
Μετά τη δημοσίευση της έκθεσης της McKinsey, η οποία βγάζει χρεοκοπημένη τη ΔΕΗ, ώστε να ξεπουληθεί αντί «πινακίου φακής», ο Υπουργός Ενέργειας κ. Γ. Σταθάκης έκανε δηλώσεις με τις οποίες καταγγέλλει ότι γίνεται κερδοσκοπική επίθεση κατά της
ΔΕΗ.
Οφείλουμε να πούμε στον κ. Υπουργό, όπως φυσικά και στον κ. Πρόεδρο της ΔΕΗ ότι δεν είναι δυνατόν να παριστάνουν τους έκπληκτους. Οφείλουν να γνωρίζουν ποιος είναι ο ρόλος της McKinsey, ότι δηλαδή είναι ένας από τους ιδεολογικούς βραχίονες του νεοφιλελευθερισμού και προφανώς η μελέτη της δεν είναι καθόλου αθώα. Αντίθετα έχει σκοπιμότητα.
Η ανάθεση της μελέτης για τη ΔΕΗ σε αυτή την εταιρεία είναι σαφές ότι έγινε συνειδητά για να παρουσιαστεί η ΔΕΗ ως χρεοκοπημένη εταιρεία, με σκοπό να ξεπουληθούν αντί «πινακίου φακής» πρώτα οι 4 λιγνιτικές μονάδες με τα ορυχεία τους και στη συνέχεια βέβαια το 17% των μετοχών της ΔΕΗ που βρίσκονται στο ΤΑΙΠΕΔ.
Θέλω να θυμίσω στον κ. Σταθάκη ότι στις 6 Ιουνίου του 2014 η «Αυγή» έγραφε: «Η μελέτη της McKinsey αποτελειώνει την αγροτική οικονομία». Η τότε κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτησή της στη Βουλή κατήγγειλε τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα ότι ανέθεσε στη γνωστή για το ρόλο της εταιρεία να παρουσιάσει μελέτη για την αγροτική οικονομία.
Ας μην παριστάνουν λοιπόν τον έκπληκτο ούτε ο κ. Υπουργός ούτε ο κ. Πρόεδρος της ΔΕΗ. Διότι οφείλουν να γνωρίζουν ότι όταν την οχιά τη βάζεις στο δωμάτιό σου, θα σε δαγκώσει. Εκτός εάν το επιδιώκουν...
Όσο όμως και αν προσπαθούν κυβέρνηση, τρόικα, μνημονιακή αντιπολίτευση και μεγάλο κεφάλαιο να χρεοκοπήσουν, να διαλύσουν και να σκυλέψουν τη ΔΕΗ, ο λαός και οι εργαζόμενοι δε θα το επιτρέψουν και σύντομα θα ανατρέψουν τις σκληρές, νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου