Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Ανίκανη η ΓΕΝΟΠ και τα σωματεία, τραγικές οι εικόνες από την συγκέντρωση στην ΑΘήνα


Ας ξυπνήσουμε επιτέλους εδώ στην Μεγαλόπολη και όσο είναι καιρός να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας.

Οι αποφάσεις που λαμβάνονται αυτή την περίοδο είναι το τελειωτικό χτύπημα για την ΔΕΗ.
Πριν λίγες ημέρες ψηφίστηκε το νομοσχέδιο και η ΔΕΗ με την 2η συνεδριάση της ολοκληρώνει σήμερα το σχέδιο απόσχισης.


Στην Αθήνα το Δ.Σ. της ΔΕΗ έγινε στο κτίριο του Υπουργείου Ανάπτυξης με τον φόβο της αντίδρασης των εργαζομένων αλλά τελικά οι φόβοι αποδείχθηκαν υπερβολικοί.
Η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και των άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν έξω από το υπουργείο πάνω από 40-50 άτομα. Την στιγμή που μόνο από την Μεγαλόπολη πήγαν σήμερα στην Αθήνα 25-30 εργαζόμενοι. Την στιγμή που μόνο οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές στην ΓΕΝΟΠ , την ΕΤΕ και τα υπόλοιπα σωματεία της Αθήνας είναι πάνω από 150 άτομα. Η Κυβέρνηση είχε στείλει αστυνομικές δυνάμεις που ήταν περισσότερες, γελάνε τώρα από ικανοποίηση και τρίβουν τα χέρια τους για τις εξελίξεις.

Την στιγμή λοιπόν που κρίνεται η τύχη της ΔΕΗ, των εργαζομένων, των τοπικών κοινωνιών, τα συνδικάτα στην Αθήνα και οι επικεφαλής τους απέτυχαν παταγωδώς να μαζέψουν έστω αυτούς τους εκλεγμένους που λαμβάνουν όλα τα προνόμια του συνδικαλιστικού νόμου.

Αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο ο κ. Αδαμίδης , ο κ. Καρράς και οι υπόλοιποι εκλεγμένοι σε ΓΕΝΟΠ και ΕΤΕ ΔΕΗ και στα υπόλοιπα μεγάλα σωματεία , δεν έχουν ακόμα παραιτηθεί. Αναρωτιόμαστε αν έχουν αντιληφθεί αυτοί οι εκπρόσωποι, ποιους τελικά εκπροσωπούν και ποιοι τους παίρνουν στα σοβαρά. Αναρωτιόμαστε αν όλοι αυτοί οι εκλεγμένοι έχουν αντιληφθεί ότι είναι τελικά στρατηγοί χωρίς κανένα απολύτως στρατό.

Γιατί άραγε έμειναν μόνοι τους; Γιατί δεν τους ακολουθεί κανένας πλέον; Ας μας απαντήσουν, όχι στην σελίδα μας αλλά στους εργαζόμενους. Γιατί ενώ αποδεδειγμένα απέτυχαν παταγωδώς να παρατάξουν ένα δυναμικό συνδικάτο, αυτοί ακόμα απολαμβάνουν τις καρέκλες τους και τα προνόμια τους; Και φυσικά συνδιαλέγονται με την διοίκηση και την πολιτική ηγεσία, παριστάνοντας ότι κάποιους εκπροσωπούν; Που είναι οι παρατάξεις; η ΠΑΣΚΕ,η ΔΑΚΕ; η ΣΑΔ; Το ΠΑΜΕ; Υπάρχει κάποιος να μας απαντήσει γιατί αυτή η κατάντια;

Κύριοι έχετε πολύ μεγάλη ευθύνη για την κατάντια των σωματείων, για όσα περνάνε εις βάρος των εργαζομένων, για την εικόνα που βγαίνει προς τα έξω. Και υπάρχουν πολλά πράγματα που θα πρέπει να απαντήσετε και να δώσετε εξηγήσεις στους εργαζομένους.

Αν πραγματικά έχετε λίγη ευαισθησία πάνω σας αφήστε τις καρέκλες σας και δώστε την λύση που χρειάζεται και έχουν ανάγκη όλοι. Παραιτηθείτε τώρα! Είστε δυστυχώς ανίκανοι, ελπίζω να μην είστε και επικίνδυνοι!

Η χθεσινή συγκέντρωση της Μεγαλόπολης που οργανώθηκε όπως -όπως ήταν πολύ μεγαλύτερη και πολύ καλύτερη από την σημερινή της Αθήνας. Ας ξυπνήσουμε επιτέλους εδώ στην Μεγαλόπολη και όσο είναι καιρός να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας.

Βλέποντας σήμερα την εικόνα της κινητοποιήσης θυμήθηκα την δήλωση στελέχους του Υπουργείου:Μην φοβάστε τους συνδικαλιστές, είναι ελεγχόμενοι!
Αλεβίζος Παναγιώτης

Σημείωση: Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ.Αδαμίδης την ώρα που το λεωφορείο με τους εργαζόμενους από την Μεγαλόπολη πλησίαζε στην Αθήνα, πρότεινε η κινητοποίηση να γίνει στα άδεια γραφεία της ΔΕΗ, προφανώς έχοντας αντιληφθεί την ανικανότητα του να οργανώσει μια σωστή συγκέντρωση στο Υπουργείο. Με τέτοιους στρατηγούς περιμένουν οι εργαζόμενοι να κερδίσουν μάχες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου