Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Γ. Σταθάκης: Ενισχύσαμε τη ρευστότητα της ΔΕΗ - Κερδοσκοπική υποτιμητική επίθεση στη μετοχή της επιχείρησης


Με ιδιαίτερα σκληρή δήλωσή του ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης παρεμβαίνει στο θέμα των οικονομικών της ΔΕΗ και στις διαρροές σχετικά με το business plan που έχει καταρτίσει για την επιχείρηση η McKinsey . Μεταξύ άλλων ο κ. Σταθάκης υποστηρίζει ότι οι αναφορές στην οικονομική δυσπραγία της επιχείρησης έχουν βραχυπρόθεσμο κερδοσκοπικό χαρακτήρα, ενώ επιτίθεται τόσο στους κ.κ. Σκρέκα και Μανιάτη όσο και στα ΜΜΕ που αναφέρθηκαν στο θέμα.


Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του υπουργού:

«Μετά τη σημαντική ανάκαμψη της τιμής της μετοχής της ΔΕΗ, κατά τους πρώτους μήνες του 2018, το τελευταίο διάστημα εξελίσσεται υποτιμητική επίθεση από επενδυτές με βραχυπρόθεσμο κερδοσκοπικό ορίζοντα. Δυστυχώς στο πλευρό τους έσπευσαν να ταχθούν οι κ.κ. Σκρέκας και Μανιάτης, υιοθετώντας φθηνά επιχειρήματα περί χρεοκοπίας της ΔΕΗ. Στο βωμό του μικροκομματικού οφέλους, δεν διστάζουν να συντηρούν μια καταστροφολογία εις βάρος της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας. Μία ημέρα νωρίτερα, εφημερίδα που δείχνει να έχει αναλάβει εργολαβικά την εκχώρηση της ΔΕΗ σε ιδιώτες, με δήθεν αποκαλύψεις προσπάθησε να διαμορφώσει το υπόβαθρο για την κερδοσκοπία.

Επαναλαμβάνω για μία ακόμα φορά: Με σειρά  παρεμβάσεων ενισχύσαμε τη ρευστότητα της Επιχείρησης κατά 1,2 δισ. ευρώ. Κυρίως, όμως, μέσω πλέγματος πρωτοβουλιών, διαμορφώνουμε ένα νέο θεσμικό περιβάλλον, απόλυτα συμβατό με τους κανόνες της ΕΕ, στο οποίο η ΔΕΗ θα διατηρήσει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο, παραμένοντας υπό δημόσιο έλεγχο. Με αυτή την πραγματικότητα θα πρέπει να συμβιβαστούν οι κερδοσκόποι και οι συνεργάτες τους, στην αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου