Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Η RWE δείχνει τον δρόμο στην ΔΕΗ - Στα 28 e/Mwh η χονδρική στο α τρίμηνο του 2018 - Στα 8 GW οι ΑΠΕ


Η στρατηγική του γερμανικού κολοσσού
Στα 28 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ανά ώρα διαμορφώθηκε η χονδρική τιμή για την λιγνιτική και πυρηνική παραγωγή σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε για τα α τρίμηνο του 2018 η γερμανική RWE και κατά την εκτίμησή της είναι ο πάτος. 
Στο πρώτο τρίμηνο του 2017 αντίστοιχα η τιμή ήταν στα 31 ευρώ Mwh.

Να σημειώσουμε ότι τα 32 ευρώ αποτελούν για τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ της ΔΕΗ το σημείο αναφοράς.
Το προσαρμοσμένο EBITDA του ομίλου μειώθηκε στο α τρίμηνο στα 1,9 δις δολ έναντι 2,1 δις δολ το α τρίμηνο του 2017, ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 517 εκατ έναντι 689 εκατ το α τρίμηνο του 2018.
Μετά το swap με την E.ON. η RWE καθίσταται η νούμερο 3 εταιρία των ανανεώσιμων πηγών συτην Ευρώπη με δυναμικότητα 8 GW ενέργειαςανανεώσιμων πηγών.


Ειδικότερα, πτώση σημείωσαν τα καθαρά κέρδη τα RWE σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας.
Ο Όμιλος από την περίοδο του Ιανουαρίου μέχρι τον Μάρτιο παρουσίασε προσαρμοσμένο EBITDA ύψους 1,9 δισ. ευρώ έναντι 2,1 δισ. την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.
Το καθαρό εισόδημα ανήλθε σε 517 εκατ., ευρώ έναντι 689 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2017.
Αν και η RWE αναμένει να επιτύχει τους επιχειρησιακούς της στόχους για το σύνολο του έτους, αποδίδει τη μείωση των αποτελεσμάτων της συμβατικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις μειωμένες τιμές χονδρικής σε σχέση με το 2017.
Το 2018 ο όμιλος πέτυχε μέση τιμή 28 € ανά MWh για την παραγωγή που προέρχεται από τον λιγνίτη και την πυρηνική ενέργεια από 31 € ανά MWh το 2017.
Μάλιστα, χάρη στις βελτιωμένες μεσοπρόθεσμες προοπτικές η RWE επιβεβαιώνει το σχέδιό της να αυξήσει το κανονικό μέρισμα για το οικονομικό έτος 2018 σε € 0,70.
Από την πλευρά του ο CEO της RWE Marcus Krebber τόνισε ότι: «Τα κυριότερα γεγονότα για την RWE είναι η εκτέλεση της συναλλαγής με την E.ON και πολιτικές συζητήσεις για τις μελλοντικές προοπτικές της ενεργειακής πολιτικής στη Γερμανία. Ταυτόχρονα, είμαστε σε καλό δρόμο με την επιχειρηματική μας δραστηριότητα: το έτος ξεκίνησε καλά και μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τις προοπτικές μας για ολόκληρο το έτος και το στοχευόμενο μέρισμα για το 2018».

Μείωση των όγκων λιγνίτη και πυρηνικής ενέργειας και χαμηλότερα περιθώρια

Κατά τους τρεις πρώτους μήνες του 2018, το προσαρμοσμένο EBITDA της Διεύθυνσης Λιγνίτη και Πυρηνικής ενέργειας μειώθηκε σε € 180 εκατ. (πέρυσι: € 213 εκατ.), κυρίως λόγω των χαμηλότερων τιμών χονδρικής ηλεκτρικής ενέργειας σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Ένας άλλος παράγοντας ήταν ο τερματισμός της μονάδας Β στο πυρηνικό εργοστάσιο του Gundremmingen στις 31 Δεκεμβρίου 2017.
Οι δύο μονάδες καύσης λιγνίτη των 300 MW στο Frimmersdorf, οι οποίες μεταφέρθηκαν σε λειτουργία stand-by, δεν είναι πλέον διαθέσιμες για τακτικές παραγωγή ηλεκτρισμού.
Τα μέτρα για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας είχαν θετική επίδραση στα αποτελέσματα.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στα μέσα Μαρτίου η RWE και η E.ON συμφώνησαν για μια ολοκληρωμένη ανταλλαγή περιουσιακών στοιχείων.
Με αυτή τη συναλλαγή, η RWE θα επικεντρωθεί στην παραγωγή και την εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας στο μέλλον.
Η RWE θα καταστεί νούμερο 3 στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ευρώπη.
Η συναλλαγή με την E.ON κινείται κατά το χρονοδιάγραμμα.
Στις 27 Απριλίου, η E.ON υπέβαλε την εθελοντική δημόσια προσφορά στους μειοψηφούντες μετόχους της innogy SE.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου