Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Χ. Φλουδόπουλος: Παραμένει το τροφείο στη νέα ΣΣΕ της ΔΕΗ


Σε συμφωνία κατέληξαν η διοίκηση της ΔΕΗ και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, επιλύοντας έτσι μια σοβαρή εκκρεμότητα που υπήρχε σε σχέση όχι μόνο με το προσωπικό της εταιρείας αλλά και με τους εργαζόμενους που θα μεταφερθούν στις υπό πώληση εταιρείες για την αποεπένδυση των λιγνιτών.


Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το νόμο της αποεπένδυσης που έχει ψηφιστεί, υπάρχουν προβλέψεις ότι οι εργαζόμενοι που θα στελεχώσουν τις υπό πώληση εταιρείες θα διέπονται από την ίδια συλλογική σύμβαση εργασίας με τη ΔΕΗ. Επομένως η υπογραφή της ΣΣΕ ξεκαθαρίζει το τοπίο και για τους εργαζόμενους στις μονάδες της Φλώρινας και της Μεγαλόπολης που θα μεταφερθούν στις προς πώληση εταιρείες.

Σημειώνεται ότι ένα από τα θέματα τριβής μεταξύ της διοίκησης της ΔΕΗ και των συνδικαλιστών ήταν το περίφημο τροφείο των 6 ευρώ το μήνα, το οποίο αρχικά είχε προταθεί να καταργηθεί πλήρως και στη συνέχεια είχε κατατεθεί πρόταση της διοίκησης ώστε να καταβάλλεται μόνο σε εργαζόμενους με μεικτές αποδοχές έως 1500 ευρώ μεικτά. Ούτε αυτή η πρόταση της διοίκησης έγινε δεκτή ενώ υπήρξε άλλη αντιπρόταση για κλιμάκωση ανάλογα με το ύψος του μισθού. 

Τελικά αποφασίστηκε για φέτος το τροφείο να μείνει ως έχει ενώ για το 2019 να υπάρξει μείωσή του στα 4 ευρώ το μήνα, ωστόσο το ποσό που εξοικονομείται (περίπου 4 εκ. ευρώ) θα αξιοποιηθεί για  τη νέα παροχή που συμφωνήθηκε για πρόσθετη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
(capital.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου