Τρίτη 15 Μαΐου 2018

ΔΕΗ: Αναμένονται 20 εκ. από τα ΕΛΤΑ από πληρωμένους λογαριασμούς πελατών


Τις επόμενες ώρες αναμένεται να δοθεί στη ΔΕΗ ποσό της τάξης των 20 εκατομμυρίων ευρώ,  ενώ η «τρύπα» που έχει δημιουργηθεί από τη μη απόδοση των χρημάτων πληρωμένων λογαριασμών από τα ΕΛΤΑ, υπολογίζεται σε 45- 60 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πηγές της ΔΕΗ.


Για τους πελάτες της επιχείρησης που έχουν εξοφλήσει εμπρόθεσμα λογαριασμούς μέσω ΕΛΤΑ, ισχύουν οι διευκρινίσεις που έδωσε η ΔΕΗ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τις οποίες:

«Ανάγκη προσέλευσης στα καταστήματα υφίσταται μόνο για εκείνους τους πελάτες για τους οποίους το σύστημα ΔΙΑΣ καθυστερεί να παραδώσει τα αρχεία στη ΔΕΗ, προφανώς λόγω καθυστέρησης πληρωμής από τα ΕΛΤΑ και εν τω μεταξύ έχει εκδοθεί ο νέος λογαριασμός. Αυτό μπορεί, τουλάχιστον προς το παρόν, να αντιμετωπιστεί μόνο επί τόπου, πράγμα που γίνεται χωρίς άλλη επίπτωση σε βάρος τους.

Η ΔΕΗ αμέσως μόλις παραλαμβάνει από το σύστημα ΔΙΑΣ τα αρχεία πληρωμών των πελατών της μέσω ΕΛΤΑ, τα καταχωρίζει στο δικό της μηχανογραφικό σύστημα θεωρώντας ότι έχουν εξοφλήσει το λογαριασμό τους. Έτσι οι πελάτες αυτοί δεν έχουν καμία επίπτωση και δεν υφίστανται καμία ταλαιπωρία. Μάλιστα εφόσον φαίνονται ότι πλήρωσαν εμπρόθεσμα απολαμβάνουν κανονικότατα και την έκπτωση του 15%.

Τέλος, η ΔΕΗ επαναλαμβάνει τη σύσταση προς τους πελάτες της να κάνουν χρήση της δυνατότητας ηλεκτρονικής πληρωμής επισημαίνοντας ότι είναι ένα εργαλείο που βελτιώνει ουσιαστικά την καθημερινότητα των συμπολιτών μας».

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Χρύσα Παπασταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου