Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Η ανάπτυξη αιολικών πάρκων στο επίκεντρο της συνεργασίας της ΔΕΗ Ανανεώσιμες με την αμερικανική Ameresco

 

Το αυξημένο ενδιαφέρον αμερικανικών εταιρειών για επενδύσεις τον τομέα της ενέργειας υπογράμμισε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffry Pyatt, στο πλαίσιο της ομιλίας του Capital Link, αναφέροντας το παράδειγμα της αμερικανικής εταιρείας Ameresco, η οποία συνεργάζεται με την ΔΕΗ Ανανεώσιμες για την ανάπτυξη σειράς αιολικών έργων στη χώρα.

Ειδικότερα, ο πρέσβης επισήμανε την βούληση των ΗΠΑ να

συμμετάσχουν στην ενεργειακή μετάβαση της χώρας με επενδυτικά κεφάλαια, αναφέροντας τα παραδείγματα της GE και της Ameresco που ξεδιπλώνουν ήδη επιχειρηματικά σχέδια στη χώρα.

Η GE ολοκλήρωσε πρόσφατα ένα αιολικό πάρκο 16 MW στην Εύβοια, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Jasper Energy, με έδρα στη Φλώριδα και η Ameresco συνεργάζεται με την ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Επίσης, χαιρέτισε τις συνεχείς μεταρρυθμίσεις της χώρας μας σε αυτόν τον τομέα για την απλούστευση της διαδικασίας αδειοδότησης έργων ανανεώσιμης ενέργειας και εξέφρασε την ελπίδα να πραγματοποιηθούν περισσότερες αμερικανικές επενδύσεις σε αναδυόμενους τομείς όπως η αποθήκευση ενέργειας και τα θαλάσσια αιολικά πάρκα.

Επισήμανε μάλιστα πως σε συνδυασμό με τα σχέδια της Ελλάδας για επέκταση των ενεργειακών διασυνδέσεων της και εκσυγχρονισμό των λιμένων της, οι επενδύσεις αυτές θα βοηθήσουν στην προώθηση του ρόλου της Ελλάδας ως κορυφαίου περιφερειακού ενεργειακού κόμβου.

 

energypress.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου