Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Η ΔΕΗ του Κωστή Χατζηδάκη και των golden boys κόβει το ρεύμα σε καρκινοπαθή 70 ετών μέσα στο χειμώνα

Ο Γιάννης Σαριδάκης πρόεδρος καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης στο Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη

Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε καρκινοπαθή μέσα στην καρδιά του χειμώνα

Τη διακοπή της σύμβασης παροχής του ρεύματος σε καρκινοπαθή με

80% αναπηρία, διαβητικό τύπου Β και δικαιούχο του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, αποφάσισε η ΔΕΗ ΑΕ, λόγω της οικονομικής του αδυναμίας, στο πρώτο κύμα της πανδημίας, να ανταποκριθεί στη ρύθμιση που είχε κάνει για τις οφειλές του.

Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Μακεδονίας Θράκης, η ΔΕΗ ΑΕ δείχνοντας την …«ευαισθησία» της, έλαβε την παραπάνω απόφαση παρά τις παρεμβάσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα για νέο διακανονισμό στον οποίο θα μπορεί να ανταποκριθεί.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, προχώρησε σε δυο παρεμβάσεις στην ΔΕΗ και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (στις 16/10 και στις 9/11), μαζί με τον καρκινοπαθή. Μάλιστα, όπως αναφέρει, έγκαιρα «ο καρκινοπαθής υπέβαλε αίτηση στο Υποκατάστημα της ΔΕΗ Ανατολικής Θεσσαλονίκης ζητώντας ρύθμιση για 30 ευρώ τον μήνα για την οφειλή των 1965 ευρώ, δεδομένης της οικονομικής του κατάστασης και ανέμενε την απάντηση στο αίτημα του. Αντί αυτού όμως στάλθηκε καταγγελία της σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με ότι συνεπάγεται αυτό στην μέση του χειμώνα, γιατί πλέον εκτός της στέρησης του ρεύματος δεν θα έχει και θέρμανση, με αποτέλεσμα την περαιτέρω επιβάρυνση της υγείας του ιδίου και της συζύγου του που τον φροντίζει».

Στις 14/12 έγινε νέα παρέμβαση στο Υποκατάστημα της ΔΕΗ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, όπου οι υπάλληλοι δήλωσαν αναρμόδιοι ενώ και πάλι όπως και τη πρώτη φορά ο διευθυντής …έλλειπε.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών ζητά την παρέμβαση του Υπουργείου και της Διοίκησης της ΔΕΗ, ώστε να αρθεί η καταγγελίας της σύμβασης και να εγκριθεί η αίτηση ρύθμισης της οφειλής του.

Το διαβάσαμε ΕΔΩ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου