Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

ΔΕΗ / Μετά την κατακραυγή επανασύνδεσαν το ρεύμα στην μονογονεϊκή οικογένεια

 Ομοσπονδία Γονέων Αττικής - Σωματεία - Μαζικοί φορείς

Οι αντιδράσεις από κόμματα και φορείς αλλά και κινητοποιήσεις φορέων είχαν αποτέλεσμα η ΔΕΗ να προχωρήσει σε επανασύνδεση του ρεύματος στη μονογονεϊκή οικογένεια στο Παγκράτι, με τα τρία

παιδιά που παρακολουθούν τηλεκπαίδευση.

Υπενθυμίζεται ότι παρά τις προσπάθειες της Ένωσης Γονέων και του Συλλόγου Γονέων του 91ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, η ΔΕΗ δεν ήταν διατεθειμένη να αλλάξει την οικονομική πολιτική της και να επανασυνδέσει το ρεύμα με πιο ήπιους όρους.

Σημειώνεται επίσης ότι παρόμοια περιστατικά με διακοπή σύνδεσης έγιναν σε χωριό της Ροδόπης, αλλά και στην Αγία Βαρβάρα με τη συνοδεία μάλιστα των ΜΑΤ.

Αναφορά είχαν καταθέσει για το θέμα 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ στηλιτεύοντας την  ανάλγητη στάση της κυβέρνησης που με τις διακοπές ρεύματος στερεί το δικαίωμα πρόσβασης στην παιδεία σε παιδιά ευάλωτων οικογενειών. Επισημαίνεται επίσης ότι η κυβέρνηση αρνείται να κάνει δεκτή Τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. για τη δυνατότητα πρόσβασης όλων των νοικοκυριών στα βασικά κοινωνικά αγαθά την περίοδο της πανδημίας, καθιστώντας τους ευάλωτους, αόρατους για τη συνείδησή της, αλλά όχι για τα μάτια της κοινωνίας.

Την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος έκανε γνωστό με ανακοίνωση της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Μακρυγιάννης».

Όπως τονίζεται, ΔΕΗ, αφού άφησε στο σκοτάδι και το κρύο μια μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα παιδιά για επτά μέρες, κάτω από την πίεση των Σωματείων, αναγκάστηκε να επαναφέρει το ρεύμα στο σπίτι.

Σημειώνεται επίσης ότι «το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι μοναδικό», καθώς παρόμοια περιστατικά «συμβαίνουν σε όλη την επικράτεια και ολοένα πληθαίνουν. Είναι τα αποτελέσματα μιας πολιτικής που έχει μετατρέψει το ρεύμα από κοινωνικό αγαθό σε πανάκριβο εμπόρευμα».

Οι εκπαιδευτικοί τονίζουν ότι «δεν θα αποδεχτούμε τον 21ο αιώνα να υπάρχει οικογένεια που ζει χωρίς ρεύμα! Δεν θα αποδεχθούμε οι μαθητές μας να κρυώνουν και να μένουν εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας».

 

www.avgi.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου