Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Πτολεμαΐδα: «Tραγική» η κατάσταση στους εργασιακούς χώρους της ΔΕΗ


«Τραγική» χαρακτηρίζει την κατάσταση που επικρατεί στους εργασιακούς χώρους της ΔΕΗ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια -ΣΕΕΝ- Δυτικής Μακεδονίας, Σταύρος Μωυσιάδης, και κάνει λόγο για έλλειψη ενημέρωσης και μέτρων προστασίας του προσωπικού από την Covid-19.

Σύμφωνα με τον κ. Μωυσιάδη, από τον Σεπτέμβριο μέχρι και

πρόσφατα έχουν καταγραφεί κρούσματα σε εργαζόμενους -30 στο Ορυχείο Μαυροπηγής, από 20 κρούσματα στο Ορυχείο και στον ΑΗΣ Καρδιάς, 12 στον ΑΔΜΗΕ και στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, 5 στον ΑΗΣ Μελίτης- και, όπως προσθέτει, είναι πολύ περισσότερα.

Εστίες υπερμετάδοσης του ιού είναι, κατά τον κ. Μωυσιάδη, ο μεγάλος αριθμός των εργαζόμενων που μεταφέρονται με τα λεωφορεία, το γεγονός ότι δε γίνονται απολυμάνσεις αλλά ούτε και επαναλαμβανόμενα τεστ, είτε rapid, είτε μοριακά, ενώ -επικαλούμενος καταγγελίες- αναφέρει ότι «ο εργολάβος υποχρεώνει εποχικούς εργαζόμενους στους χώρους της ΔΕΗ που έχουν εκτεθεί στον κορονοϊό, να πληρώνουν οι ίδιοι το κόστος των τεστ». Τέλος, ο πρόεδρος του σωματείου τονίζει πως «οργιάζει η απλήρωτη εργασία», ότι χάθηκαν μετά το κλείσιμο του ΑΗΣ Αμυνταίου θέσεις εργολαβικών εργαζόμενων -φαινόμενο που θα συνεχιστεί και με το κλείσιμο του ΑΗΣ Καρδιάς- ενώ, όπως λέει, «όσο προχωρά  το σχέδιο της απολιγνιτοποίησης η κατάσταση θα χειροτερεύει».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου